Πού τα βρίσκεις

Έχουμε διάφορα μυστήρια υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας.Θα τα βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα,με vegan και gluten free τροφές και μπαχαρικά.Αυτά είναι τα μαγαζιά στα οποία βρίσκουμε τα προιόντα που χρησιμοποιούμε εμείς, σε Πάτρα και Αθήνα! Και αν θέλετε να διευρύνετε τους ορίζοντες της γνώσης σας,πηγαίντε στο τέλος της σελίδας!

Πάτρα:

  • Botanica Biomart                                                                                                                        Το Botanica bio market είναι ένα κατάστημα (Ρήγα Φεραίου 37) με συνείδηση…βιολογική! Η Γεωργία και ο Αποστόλης, πάντα φιλικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν, φέρνουν στο μαγαζί τους προιόντα πιστοποιημένα βιολογικά, και έχουν τα πάντα!Vegan και χωρίς γλουτένη τρόφιμα,παιδικές τροφές και πρωινό, προιόντα κατάψυξης και ολόφρεσκα βιολογικά λαχανικά και φρούτα! Φέρνουν όμως και καλλυντικά, προιόντα υγιεινής και βιο-απορρυπαντικά χωρίς επικίνδυνα χημικά. Χάρη σε αυτούς βρίσκουμε τα απαραίτητα για το το μαγείρεμα χωρίς γλουτένη όπως αλεύρια χωρίς γλουτένη και xantham gum,κρέμες αμυγδάλου,ρυζιού και σόγιας αλλά και λάδι καρύδας και τυρί τόφου!

Είμαστε φανατικοί !

  • Shop                                                                             Το αγαπημένο μας μέρος στην Πάτρα για να παίρνουμε ξηρούς καρπούς είναι ο Κοντραντζής, Αγίου Ανδρέα 131, και αυτό γιατί έχει τους πιο νόστιμους και φρέσκους ξηρούς καρπούς! Έχει και άπειρα άλλα, από καραμέλες, συκόμελο, σοκολατάκια και ζαχαρόπαστα μέχρι μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα και όσπρια, μα κυρίως οι άνθρωποι είναι άπαιχτοι στο σέρβις! Μια άρτια οργανωμένη επιχείρηση σαν αυτές που δύσκολα βρίσκεις στην Ελλάδα, και αν ψάχνατε για καλούς ξηρούς κάρπους, εμείς σας προτείνουμε τον Κοντραντζή ανεπιφύλαχτα.

 

  • 555154_580335928651125_790041382_n                                                                    Ψηλά στην Παντανάσσης θα βρείτε το παντοπωλείο της Ευδοκίας. Μου το σύστησε η φίλη μου η Άσπα,περιγράφοντας το υποβρύχιο μανταρίνι τους ώς το καλύτερο γλυκό που έχει δοκιμάσει ποτέ(πεπειραμένη γευσιγνώστρια). Θα βρείτε βιολογικά προιόντα,πατέ ελιάς από ελιές καλαμών χωρίς λακτόζη, εξαιρετικής ποιότητας ξηρούς καρπούς,μπαχαρικά και ότι άλλο βάλει ο νους σας.

 

  • logo                                                                         Σας αρέσει να χάνεστε σε μυρωδιές,χρώματα και γεύσεις μπαχαρικών και βοτάνων; Περάστε από το Βάλσαμο-Υπερικόν για να χαθείτε στην  πολύ προσεγμένη ποικιλιά μπαχαρικών τους! Βότανα,αρωματικά,υπερτροφές χύμα και σε πολύ καλές τιμές, υγιεινά σνακ, τρόφιμα από εγχώριους παραγωγούς και βιολογικά,στο κέντρο της πόλης!

 

 

Αθήνα:

  • Παρουσίαση:ΠιπερόμυλοςΤο πολυσυζητημένο ροζ αλάτι Ιμαλαίων, βότανα, αρωματικά, προιόντα χωρίς γλουτένη και κυρίως, τα καλύτερα μπαχαρικά τα βρίσκεις στον Πιπερόμυλο στην Καλλιθέα(Λυκούργου 92)! Ο Δημήτρης έχει τις γνώσεις και την εμπειρία του πατέρα και του παππού του στα μπαχαρικά, μεράκι και όρεξη να προσφέρει τα καλύτερα προιόντα σε καλές τιμές, γιατί “τι είναι η ζωή μας χωρίς γεύση και άρωμα”;  Δείτε εδώ την συνέντευξη που μας έδωσε ο Δημήτρης!

 

  •    CCD_6542                            Ο Αλέξανδρος είναι βίγκαν διατροφολόγος με ειδίκευση στην φυτική διατροφή και έχει ανοίξει ένα αμιγώς βίγκαν παντοπωλείο στο Χαλάνδρι, το The Market!  Είναι σε θέση να σας προτείνει ένα διατροφικό πλάνο για τις δικές σας ανάγκες και να σας παρέχει τα κατάλληλα προιόντα. Μας αρέσει πολύ η φιλοσοφία του!

 

  • bamboo veganΤο πιο ενημερωμένο κατάστημα με vegan και χωρίς γλουτένη προιόντα είναι το Bamboo Vegan στην Αθήνα! Ο Φώτης και η Ελισάβετ είναι δυο vegan που ξέρουν πολύ καλά τα προιόντα τους,έχουν πάθος με τη δουλειά τους και είναι οι πιο ευγενικοί και φιλικοί καταστηματάρχες που ξέρω! Ενημερώνονται διαρκώς για τα νέα χορτοφαγικά, vegan και χωρίς γλουτένη προιόντα που κυκλοφορούν και τα φέρνουν κοντά μας! Θα βρείτε εκεί vegan τυριά με απίθανη γεύση που λιώνουν,vegan και gluten free πουράκια με γέμιση πραλίνας φουντουκιού για τα οποία ειλικρινά δίνω ότι έχω και δεν έχω, και ό,τι vegan υπάρχει στην Ελλάδα! Τώρα, τα παιδιά φέρνουν και σφολιατοειδή, μπουγάτσες και σπανακόπιτες, κυρίως γεύματα και γλυκά, σε συνεργασία με vegan φούρναρη και vegan μάγειρα, για να τρώτε όσοι περνάτε από το κέντρο! Μην το χάσετε 😉

Πήραμε συνέντευξη από τα παιδιά που έχουν το Bamboo Vegan, διαβάστε την εδώ.

 

Και τέλος, αλλά το πιο σημαντικό κομμάτι, η εκπαίδευση.Φροντιστήριο Ένα, μέλος του ομίλου φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης Ορόσημο. Ο Γεώργιος Γκρος με αφοσίωση,αίσθημα ευθύνης,πάθος και πολύ μεράκι διδάσκει φυσική, εμπνέοντας τους μαθητές του να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Τον ευχαριστώ θερμά που μου έδωσε την ώθηση να βρώ με τι θέλω να ασχοληθώ στη ζωή μου, και τα εφόδια για να το πετύχω, αυτός και όλοι οι υπόλοιποι καθηγητές. Το φροντιστήριο βρίσκεται στον Άλιμο, Ησιόδου 18 και αν περάσετε από εκεί, δώστε τους τα χαιρετίσματα δυο broke vegans που χρωστάνε πολλά στον κύριο Γκρος!

Φροντιστήριο Ένα

One thought on “Πού τα βρίσκεις

  1. Ημουνα μαθητής τους πριν από 23 χρόνια.Φοβεροί δάσκαλοι και άνθρωποι.

Drop us a line