Σπιτική vegan φέτα πάνω σε πίτσα

Σπιτική vegan φέτα πάνω σε πίτσα

Άλλη μια δοκιμή για vegan φέτα, το κοινώς λεγόμενο αμυγδαλοτύρι στα διάφορα χορτοφαγικά μπλογκ. Που ήταν πολύ εύκολη και πετυχημένη, τέλεια πάνω στην πίτσα σε στυλ χωριάτικη. Για να παρηγορηθούμε που είναι πρώτη Σεπτέμβρη και αρχίσαμε να ακούμε αυτά τα κακοήθη “Καλό χειμώνα τώρα και τα κεφάλια μέσα”…..Άστο καλύτερα αυτό και πιάσε ένα κομμάτι πίτσα με σπιτική vegan φέτα φίλε μου!

Σπιτική vegan φέτα πάνω σε πίτσα

Για να συναρμολογήσετε αυτή την πίτσα θα χρειαστείτε (1) ζύμη για πίτσα, (2) σάλτσα ντομάτας που θα ζεστάνετε σε κατσαρόλι μέχρι να πήξει, (3) μια χωριάτικη σαλάτα που θα ξαπλώσετε πάνω στην πίτσα και φυσικά (4) την σπιτική vegan φέτα.

Υλικά για 2 κούπες φέτα(σε spread μορφή):

  • 1 1/2 κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι θαλασσινό
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 της κούπας νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά (προαιρετικά)

Χτυπήστε όλα τα υλικά με ένα καλό μπλέντερ (ή λίγα λίγα σε ένα μούλτι). Έτοιμη η φέτα!

Σπιτική vegan φέτα πάνω σε πίτσα
Το καλαμπόκι την εκτοξεύει!

Η συνταγή είναι από εδώ με λίγο διαφορετικές αναλογίες. Να σημειώσω ότι έχω κάνει και την δική της συνταγή, ακριβώς όπως την έχει γράψει (12 ώρες στο τουλπάνι και ψήσιμο), όμως το τελικό αποτέλεσμα ήταν λίγο σαν ψωμάκι και όχι τόσο σαν φέτα. Πεντανόστιμο, σε προσκαλεί να το φάς όπως μόνο το σκόρδο μπορεί, αλλά αν απλά χτυπήσεις τα υλικά στο μπλέντερ και ψήσεις το τυρί ώς έχει, έχεις το ίδιο αποτέλεσμα σε χρόνο μηδέν. Εξεταστική έχουμε οπότε καίγεται ο πισινός μας, οπότε θα τα κάνουμε όλα όσο πιο γρήγορα μπορούμε και θα καταβροχθίσουμε κατευχαριστημένοι την πίτσα μας 🙂

Καλό Σεπτέμβρη :):)

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2014

Drop us a line