Ρόφημα Σοκολάτας Ωμοφαγικό

Ρόφημα Σοκολάτας Ωμοφαγικό

Σε ένα από τα γκρουπ χορτοφαγίας και βιγκανισμού στο facebook μια κοπέλα αναρωτιόταν γιατί δεν υπάρχουν πολλά μπλογκ με ωμοφαγικές συνταγές στα ελληνικά, κυρίως για γλυκά. Και όταν τις πρότεινα κάποιες, είπε ότι είχαν πολλά υλικά, και άρα ανέβαιναν σε κόστος.Εν μέρει το εξέλαβα σαν παράπονο, αλλά εν μέρει έχει δίκιο. Η ωμοφαγία δεν είναι αρκετά διαδεδομένη ακόμα στην Ελλάδα, και οι περισσότεροι μπλόγκερς δεν την έχουν “δουλέψει”  όσο οι bloggers του εξωτερικού, που κάποιοι έχουν και αποκλειστικά ωμοφαγικές σελίδες με άπειρες συνταγές. Και όταν πας σε εστιατόρια, τα γλυκά είναι αρκετά ακριβά και όχι πάντα ικανοποιητικά. Σκέφτηκα όμως ότι ίσως μπορούσα να φτιάξω μια εύκολη ζεστή σοκολάτα(αλλά και πάλι, χρησιμοποιήσα μπλέντερ για αυτή, ενώ όλοι έχουν μούλτι!) Κατέληξα έτσι να φτιάξω ρόφημα σοκολάτας ωμοφαγικό, χωρίς vegan γάλα που είναι αρκετά ακριβό και χωρίς ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης. Και μου άρεσε! Δεν είναι ακριβώς ζεστή σοκολάτα, είναι όμως πολύ νόστιμο, ισορροπημένο και ικανοποιεί αυτή την τρέλα για σοκολάτα που μας πιάνει καμιά φορά.

Ρόφημα Σοκολάτας Ωμοφαγικό

Σημείωση: Χτύπησα τα υλικά στο μπλέντερ και μετά τα πέρασα από ψιλό σουρωτήρι, για ακόμα καλύτερο σούρωμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τουλπάνι(nut milk bag). Επίσης θεωρώ ότι η συνταγή αυτή γίνεται και με μούλτι, μόλις το δοκιμάσω θα σας ενημερώσω να μην την κάνετε άδικα όσοι από εσάς δεν έχετε μπλέντερ. Γιατί και εγώ ξέρω πώς είναι να φτιάχνεις μια συνταγή και να μην βγαίνει και να ξοδεύεις χρόνο και υλικά.

Υλικά για 2 κούπες ροφήματος:

  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη (ωμό)
  • 7 βασιλικοί χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι (περίπου 130 γραμμάρια – 1 κούπα) (τους βρίσκετε σε καταστήματα με ξηρούς καρπούς ή σε σούπερ μάρκετ)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμός πορτοκαλιού
  • 2 φουντούκια (περίπου 4 γραμμάρια, ωμά)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλλα σε σκόνη (a pinch!)

Οδηγίες:

  1. Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε πολύ καλά, προσέχοντας να μη ζεσταθεί πολύ το μίγμα. Αν δεν μας πειράζει να είναι απόλυτα ωμοφαγικό, μπορούμε να αφήσουμε το μπλέντερ να ζεστάνει το ρόφημα, ώστε να το απολαύσουμε ζεστό!
  2. Με το πιο ψιλό σας σουρωτήρι(ή με τουλπάνι), σουρώστε το ρόφημα σε δύο κούπες.

Στην αρχή έφτιαξα με 1/2 κούπα φουντούκια φουντουκόγαλα και έβαλα σε αυτή τη συνταγή, όμως η γεύση ήταν πολύ φουντουκένια, και την ξαναέκανα. Με 1/4 της κούπας, και ήταν πάλι πολύ. Ακόμα και 8 φουντούκια μου φάνηκαν πολύ πικρά!!

Κατελήξα λοιπόν σε αυτή τη συνταγή, με μόλις 2 φουντούκια και ελάχιστο χυμό πορτοκάλι, γιατί εκεί συμφωνήσαμε με τον Τζέικ. Μπορείτε όμως να προσθέσετε περισσότερο χυμό πορτοκάλι (το απογειώνει!) ή λίγα ακόμα φουντούκια, ανάλογα με τα γούστα σας.

Ρόφημα Σοκολάτας Ωμοφαγικό

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2015

4 thoughts on “Ρόφημα Σοκολάτας Ωμοφαγικό

  1. Τρελαίνομαι για ροφήματα σοκολάτας!!! Θα το δοκιμάσω σύντομα. Τα φουντούκια -έστω αυτά τα δυο 🙂 – τα μουλιάζετε πριν τα χρησιμοποιήσετε?

  2. Μπράβο !! Έχετε δίκιο !! Πρέπει να προτείνουμε συνταγές με υλικά οικονομικά και εύκολα προσβάσιμα !! Η ωμοφαγία δεν πρέπει να είναι μια εξωτική διατροφή, αφού στην Ελλάδα έχουμε τόσα φρέσκα τρόφιμα. Εξαιρετικό το ρόφημα σας !! αντί για τους ωραιότατους χουρμάδες θα χρησιμοποιούσα τα εξίσου γλυκά ξερά σύκα που μπορούμε και μόνοι μας να λιάσουμε το καλοκαίρι ή λίγο ωμό χαρουπάλευρο που πάει γάντι με το κακάο 🙂

Drop us a line