Σοκολατένια ωμοφαγικά τρουφάκια

Σοκολατένια ωμοφαγικά τρουφάκιαΈρχονται τα Χριστούγεννα!! Και βάλαμε Χριστουγεννιάτικη φωτογραφία, χιόνι στη σελίδα να πέφτει ρομαντικά, Χριστουγεννιάτικη μουσική από το Κασετόφωνο (δεν το ξέρετε; Ο Αντρέας φτιάχνει ηλεκτρονικές κασέτες για όλα τα μουσικά γούστα!). Και φτιάξαμε λαχταριστά σοκολατένια ωμοφαγικά τρουφάκια, ένα εύκολο γλυκάκι για να κερνάμε στις γιορτές! Και εγώ είμαι ενθουσιασμένη! Αυτή η ατμόσφαιρα που μας βγάζει λίγο από την καθημερινότητα έχει κάτι το μαγικό 🙂 Δεν βρίσκετε;

Σοκολατένια ωμοφαγικά τρουφάκια

Τα τρουφάκια αυτά τα έχω φτιάξει πολλές φορές, και έχω δοκιμάσει και άλλες συνταγές αλλά αυτή είναι η αγαπημένη μου, ζουμερά και ανάλαφρα . Μπορείτε να προσθέσετε και κομματάκια αμυγδάλου αν θέλετε κάτι να κρατσανάει στο τρουφάκι. Τα στριφογύρισα σε τριμμένη καρύδα, κακάο και τριμμένο γκότζι μπέρι, νομίζω η καρύδα το κερδίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων.

Υλικά για περίπου 30 τρουφάκια:

  • 1 κούπα(135 γραμμάρια) ωμό ασπρισμένο αμύγδαλο
  • 1/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι φρεσκοστυμμένο (όχι σουρωμένο)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κούπα (περίπου 8) αποξηραμένοι βασιλικοί χουρμάδες (100 γραμμάρια χωρίς τα κουκούτσια)
  • 1/4 της κούπας σιρόπι αγαύης
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 της κούπας (25 γραμμάρια) κακάο σε σκόνη

Για την επικάλυψη: τριμμένη καρύδα, κακάο , γκότζι μπέρι (το πέρασα από το μπλέντερ) ή ξηρούς καρπούς σε κομματάκια ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Σοκολατένια ωμοφαγικά τρουφάκια

Εκτέλεση:

  1. Στο μπλέντερ χτυπήστε το ασπρισμένο αμύγδαλο ελαφρά, μέχρι να γίνει πούδρα.(Μην το χτυπήσετε πολύ γιατί θα γίνει βούτυρο.)
  2. Αδειάστε το σε ένα μεγάλο μπολ, και προσθέστε το κακάο και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά με έναν (αυγο)δάρτη να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.
  3. Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες. Στο μπλέντερ βάλτε τους χουρμάδες, το σιρόπι αγαύης, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν χυλός.
  4. Αδειάστε τον χυλό στο στεγνό μίγμα αμυγδαλοπούδρας-κακάο. Με τα χέρια σας ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρετε μια “ζύμη” που να πλάθεται. Πλάστε τα μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο ή αντικολλητικό χαρτί.
  5. Σε αντικολλητικό χαρτί ή σε πιάτο στρώστε την επικάλυψη της αρεσκείας σας και γυρίστε τα τρουφάκια πάνω της μέχρι να καλυφθούν.
  6. Κρατήστε τα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο και κεράστε ελεύθερα!

Ποιά είναι τα δικά σας αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά; 🙂

Σοκολατένια ωμοφαγικά τρουφάκια

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2014

6 thoughts on “Σοκολατένια ωμοφαγικά τρουφάκια

    1. Ναι! Last Christmas δεν μπόρεσα να βάλω, ήταν too much για τον συνιδιοκτήτη του blog 🙂 Αλλά το Κασετόφωνο, σταθερή αξία 🙂

  1. Pingback: 2 Broke Vegans

Drop us a line