Το smoothie του πολεμιστή

το smoothie του πολεμιστήΕίμαστε στο γάμο της ξαδέρφης μου, ζειμπέκικα, πιάτα σπάνε, παλαμάκια και καπνός, να δεί και ο Αμερικάνος τι θα πεί ελληνικός γάμος! Αν και πίνουμε άλλα πράγματα τώρα στο γλέντι, είπαμε να μοιραστούμε το smoothie του πολεμιστή, για να συνεχίσουν οι άντρες να χορεύουν χορούς λεβέντικους!

Είναι το ποτό του πολεμιστή γιατί είναι τούρμπο-σε άποψη θρεπτικότητας και διατροφικής αξίας!(Τα αντιγράφω από τον νηφάλιο Τζέικ που έκανε την έρευνα νωρίτερα, αμα γράψω τίποτα περίεργο μιλήστε μου αύριο!!)

Που λέτε, σύμφωνα με το nutritiondata.self.com ,  1 κούπα αρακά που βρίσκεται μέσα σε αυτό το smoothie… έχει 8 γραμμάρια πρωτείνης και το 97% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας(Η.Σ.Π) σε βιταμίνη C (58 mg), σύμφωνα με δίαιτα των 2000 θερμίδων ημερησίως. Αυτή  η μία κούπα ωμού αρακά έχει το 12% της Η.Σ.Π σιδήρου (2,1 mg) και μόνο 1 γραμμάριο λίπους! Αυτό το λαχανικό έχει μια ελαφρώς γλυκιά γεύση που ταιριάζει πολύ καλά με φρούτα!

Και οι σπόροι κάνναβης (hemp seeds) σύμφωνα με το nutritiondata.self.com πάλι, σε 10 γραμμάρια που έχουμε χρησιμοποιήσει σε αυτό το smoothie έχουν 3,6 γραμμάρια πρωτείνης και 64 mg μαγνησίου!

Τέλος το wheatgrass(σιταρόχορτο) που βλέπετε σε πολλά από τα smoothie μας (δεν έχει γλουτένη), από το nutritiondata.self.com σε ένα κουταλάκι του γλυκού έχει 0 γραμμάρια λίπους, 1500 IU της βιταμίνης Α, 320 mg της βιταμίνης  E-το 1600% της Η.Σ.Π!,και  39 mg βιταμίνης B6, 62 mg zinc και  8 mg  σιδήρου-το 50% της Η.Σ.Π!

Είναι ένα πράσινο smoothie με όλη τη σημασία αυτής της λέξης, και στην διατροφική αξία και στη γεύση δυστυχώς για όσους από εμάς δεν τους αρέσουν- εγώ το ανακάτεψα με κρέμα σοκολάτας-αβοκάντου!Αλλά το πίνεις και είσαι ετοιμοπόλεμος!

Υλικά:

  • 1 κούπα νερό
  • 2 παγωμένες μπανάνες
  • 1/2 κουταλιές της σούπας (10 γραμμάρια) σπόροι κάνναβης
  • 1 κούπα αρακά-ωμός
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • Μια σταλιά κανέλλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού wheatgrass σε σκόνη (4 γραμμάρια)

Αυτή η συνταγή φτιάχνει 750 ml περίπου 3 κούπες smoothie! Απλώς προσθέστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν smoothie!!

Τέλειο για μετά τη γυμναστική και μετά το χορό! Να είχα τώρα λίγο!!! 🙂

το smoothie του πολεμιστή

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2014

3 thoughts on “Το smoothie του πολεμιστή

  1. Ακουγεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνταγή. Αλλα απο πού βρήκατε τα στοιχεία για το wheatgrass; Αν εχει τοσο υψηλή ποσότητα σιδήρου με σώζει.

    1. Έχω γράψει στη συνταγή την πηγή μας για τα διατροφικά στοιχεία, όσο και αν το έχω ψάξει δίνει υψηλές τιμές για το σίδηρο. Μπορείς να ρωτήσεις και σε κάποιο κατάστημα βιολογικών προιόντων που φέρνει και συμπληρώματα διατροφής, και πολλές συσκευασίες έχουν πάνω τα διατροφικά στοιχεία.

      1. 😉 το ειχα ψάξει στο cronometer.com και έβγαζε μηδενικό το σιδηρο. Δεν ειχα δει την πηγή που είχες βάλει. Παντως πηγα σημερα κι αγόρασα στάρι για να φτιάξω wheatgrass. Επίσης αγόρασα αρακά. Ξερω τι θα τρώω απο εδω και στο εξής συχνά. Ευχαριστω πολυ!

Drop us a line