Το Βάλσαμο (Υπερικόν)

Βάλσαμο

Καλή χρονιά και από εμάς τέλος Γενάρη! Να μας συγχωρήσετε αλλά μπήκε η εξεταστική στη μέση. Ξεκινάμε το 2016 με κάτι πολύ ενδιαφέρον. Από το Βάλσαμο( Υπερικόν) αγοράζουμε την πλειοψηφία των μπαχαρικών μας, αφεψήματα, υπερτροφές, θεραπευτικά βότανα, vegan προιόντα, φυτικά καλλυντικά και πολλά άλλα. Δεν ξέρω πώς και τι κάνει ο Βασίλης, αλλά έχει τα πιο φρέσκα μπαχαρικά, γεμάτα γεύση και άρωμα! Πραγματικά χαίρεται η ψυχή σου να  μπαίνεις στο πανέμορφο κατάστημα του και να σε καλωσορίζουν ο Βασίλης και η γυναίκα του με τον ήρεμο και φιλικό τρόπο τους.  Όποτε του έχω ζητήσει κάποιο βότανο με έχει προμηθεύσει με κάτι που όντως βοήθησε(αγαπάμε το αφέψημα γλυκόριζας με εχινάκεια), και έχει τις καλύτερες τιμές στο αμυγδαλαλέλαιο και στο δαφνόλαδο, που χρησιμοποιώ για ενυδάτωση δέρματος και μαλλιών και κάνουν τη διαφορά. Του ζήτησα να του πάρω μια συνέντευξη γιατί αναρωτιόμουν πώς κάποιος στο οικονομικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας αποφασίζει να ανοίξει ένα τέτοιο κατάστημα, πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση ώς ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης που δίνει προτεραιότητα στην ποιότητα των προιόντων, και για να τον γνωρίσετε κι εσείς. Διαθέτει πλέον και ηλεκτρονικό κατάστημα, σας συνιστώ να δοκιμάσετε τα μπαχαρικά και τα βότανα του ανεπιφύλακτα!

Βάλσαμο

Πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου:

Γεννήθηκα και ζω στην Πάτρα. Τελείωσα τις σπουδές μου στο ΤΕΙ Αθήνας ως Μηχανικός Ιατρικών Οργάνων και εργάστηκα για 10 χρόνια αρχικά ως συνεργάτης εταιρείας με διαγνωστικά μηχανήματα και κατόπιν ως ιατρικός επισκέπτης σε φαρμακευτική εταιρεία. Είμαι 42 ετών, νυμφευμένος και με μία κόρη ζωηρή και πανέμορφη.

Βάλσαμο

Βάλσαμο

Πώς αποφάσισες να ανοίξεις ένα μαγαζί με μπαχαρικά και βότανα;

Λόγω σπουδών και επαγγελματικής ενασχόλησης ήμουν εξοικειωμένος με τον χώρο της υγείας. Κάποια στιγμή αντιμετώπισα ένα πρόβλημα υγείας, όχι επικίνδυνο αλλά αρκετά επώδυνο. Παρότι δοκίμασα τα ιατρικά σκευάσματα που μου πρότειναν οι αρμόδιοι γιατροί, δεν κατάφερα να απαλλαγώ. Έτσι δοκίμασα την χρήση των βοτάνων. Ώσπου η γυναίκα μου, ανακάλυψε μια συνταγή. Χωρίς φόβο την δοκίμασα και ως εκ θαύματος(!) θεραπεύτηκα και από τότε δεν ξανά είχα ενόχληση. Έτσι ξεκίνησα να εμπιστεύομαι, να διαβάζω και να εφαρμόζω σε εμένα και τους οικείους μου την θεραπευτική χρήση των φαρμακευτικών φυτών. Όταν λοιπόν εκδηλώθηκε η οικονομική κρίση του 2008, και το εργασιακό περιβάλλον ήδη είχε γίνει υπερβολικά πιεστικό και το εργασιακό μέλλον αβέβαιο, αποφάσισα να διακόψω την τότε εργασία μου και το 2011 να ξεκινήσω μια επιχείρηση σε κάτι που σεβόμουν, είχε ενδιαφέρον, μου άρεσε πολύ και θεώρησα ότι άξιζε τον κόπο να το ρισκάρω. Και δεν το έχω μετανιώσει ούτε μια στιγμή ακόμα και σήμερα.

Βάλσαμο

Μίλησε μας για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και τα ωφέλη τους στον άνθρωπο.

Η Ιστορία του ανθρώπου είναι συνυφασμένη με την χρήση θεραπευτικών φυτών. Έτσι και σήμερα, όχι μόνο δεν έχουν χάσει την αξία τους, αλλά αναγκαστικά επιστρέφουμε στην φύση για να βρούμε την έμπνευση και τα υλικά ώστε να επαναφέρουμε την υγεία μας , σωματική και ψυχική, σε μια ισορροπία ώστε να νιώθουμε καλά γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό! Για να το πετύχει λοιπόν κάποιος αυτό, μπορεί να επωφεληθεί από την χρήση των αρωματικών/φαρμακευτικών φυτών, είτε με την μορφή ροφημάτων, είτε στο φαγητό ως μπαχαρικά, είτε τα έλαια τους στην αρωματοθεραπεία. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να συμπεριλάβει στην διατροφή, τροφές υψηλής βιολογικής αξίας που καλούνται και «υπερτροφές» ώστε να θωρακίσει τον οργανισμό του έναντι των αντίξοων συνθηκών ζωής, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Φυσικές λύσεις υπάρχουν λοιπόν. Χρειάζεται ενημέρωση και θέληση για εφαρμογή.

Βάλσαμο

Πόσο δύσκολο είναι το οικονομικό κλίμα για μια μικρή επιχείρηση στην Ελλάδα;

Δεν θα προσπαθήσω να ωραιοποιήσω την κατάσταση. Η σημερινή επαγγελματική πρόκληση είναι μία: Η επιβίωση της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας και αν είναι εφικτό η βελτίωση και ανάπτυξή της. Το περιβάλλον για μια μικρομεσαία επιχείρηση(οικονομικό και κοινωνικό, είναι εχθρικό. Έχεις να αντιμετωπίσεις μια πρωτοφανή οικονομική στενότητα αλλά το χειρότερο είναι ότι αντιμετωπίζεις την αβεβαιότητα και τον φόβο του πολίτη για το μέλλον. Αυτό είναι που αδρανοποιεί την αγορά και φέρνει δυσπραγία σε όλες τις εμπορικές συναλλαγές. Είναι άξιο μελέτης το φαινόμενο άνθρωποι με οικονομική άνεση να ψωνίζουν ελάχιστα πράγματα και φθηνά επηρεασμένοι από το γενικότερο κλίμα ανησυχίας, ενώ άνθρωποι χωρίς οικονομική άνεση να προτιμούν το ακριβότερο αλλά υψηλότερης ποιότητας προϊόν από το φθηνότερο.

Θεωρώ ότι οι υπηρεσίες και τα προιόντα του καταστήματος μας «ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟ (ΥΠΕΡΙΚΟΝ)» είναι είδη χρήσιμα και ωφέλιμα σε όλους χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά, το αντίθετο μάλιστα… Και φαίνεται ότι δεν είναι μόνο δικιά μου αίσθηση αλλά την συμμερίζονται και οι πελάτες μας με πολλούς από τους οποίους έχει αναπτυχθεί μια οικειότητα που βασίζεται στην ειλικρινή και ανθρώπινη επικοινωνία. Αυτή την σχέση που είναι κάτι πολύ πιο ουσιαστικό από την απλή εμπορική συναλλαγή, θα την βρει κάποιος σε τοπικές, μικρού ή μεσαίου μεγέθους αλλά κυρίως ελληνικές επιχειρήσεις, που τα κέρδη τους επιστρέφουν στην κοινωνία που συμμετέχουν και δεν βλέπουν τους πελάτες ως καταθέτες ευρώ αλλά ως συνανθρώπους τους με ονοματεπώνυμο, αγωνίες και συναισθήματα. Προτείνω και προτρέπω όλους μας να προτιμούμε τις ελληνικές τοπικές επιχειρήσεις παρά τα παραρτήματα ξένων πολυεθνικών… Ωφελημένοι όλοι θα βγούν: και ο αγοραστής επιλέγοντας ποιοτικά προιόντα, τις περισσότερες φορές φθηνότερα και με ουσιαστικότερη εξυπηρέτηση, και οι οικογενειακές επιχειρήσεις επιβιώνοντας θα συνεχίσουν να προσφέρουν τα ιδιαίτερα προιόντα τους και τελικά η ίδια η κοινωνία μας θα βγει κερδισμένη στο σύνολό της.

Συμφωνούμε απόλυτα με όσα λέει ο Βασίλης και σας προτρέπουμε να υποστηρίξετε αυτόν και τις υπόλοιπες τοπικές επιχειρήσεις. Το Βάλσαμο (Υπερικόν) βρίσκεται στην Πάτρα, οδός Πατρέως 41-45 αλλά μπορείτε να παραγγείλετε και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του καταστήματος www.yperikon.gr . Υπάρχει και προσφορά γνωριμίας 10% για αγορές άνω των 40 ευρώ. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε ενδιαφέροντα άρθρα του Βασίλη για τις θεραπευτικές ιδιότητες διαφόρων βοτάνων και μπαχαρικών στο blog του yperikon!

Βάλσαμο

Βάλσαμο

Να συμβουλεύεστε τον γιατρό ή θεραπευτή σας για θέματα υγείας και την αντιμετώπιση τους, το παρόν άρθρο έχει χαρακτήρα ενημερωτικό.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2016

4 σκέψεις στο “Το Βάλσαμο (Υπερικόν)

  1. Αθανασία σε ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σου λόγια και για την ευγενική πρωτοβουλία της συνέντευξης/συζήτησης … Προσδοκούμε αυτά που είπαμε να φανούν χρήσιμα στις φίλες και στους φίλους αναγνώστες σου.
    Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εξεταστική (!) και καλή συνέχεια στο όμορφο και άκρως ενδιαφέρον ταξίδι της σελίδας σου στην … χορτοφαγική εμπειρία. Δίνε μας τα φώτα σου 🙂

    1. Σε ευχαριστώ πολύ patzaroula που μου έγραψες,κι εγώ για αυτό το κάνω! Πόσο όμορφη η σελίδα σου, μου αρέσει πολύ η fitness στήλη!