Μπέικον από μελιτζάνα

μπέικον από μελιτζάναΔεν φταίω εγώ, οι κουλοί οι Αμερικάνοι και οι ιδέες τους. Φτιάξαμε μπέικον από μελιτζάνα, τραγανό και γεμάτο γεύση! Είναι πολύ εύκολη συνταγή, αν μπορέσεις να βρείς το ume plum vinegar που απαιτείται για να δώσει στη μελιτζάνα γεύση μπέικον. Και αν δεν βαριέσαι να αφήσεις το φούρνο στους 60° βαθμούς για μερικές ώρες! Η δουλειά γίνεται πολύ πιο απλή με αφυγραντήρα  αν έχετε.  Και ετοιμάζουμε και πίτσα με μπέικον πάνω.

Νομίζω πρέπει να φτιάχνουμε και καμιά σαλάτα που και που!

Υλικά

Πλύντε και ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες. Χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο κόψτε τη μελιτζάνα σε πολύ λεπτές φέτες.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το ume plum vinegar με έναν αναδευτήρα . Μέσα στο μπολ προσθέστε τις φέτες μελιτζάνας, καλύψτε τις με τη μαρινάδα και μαρινάρετε τις για 1 ώρα. Καλύψτε το μπολ με διάφανη μεμβράνη.

Όταν η ώρα περάσει προθερμάνετε το φούρνο σας στους 60° βαθμούς. Αφαιρέστε τις μελιτζάνες από τη μαρινάδα τους και απλώστε τις σε λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ ζουμί.  Έπειτα απλώστε τις σε χαρτί αντικολλητικό και βάλτε τις σε φούρνο με αέρα σους 60° βαθμούς για 4-6 ώρες, μέχρι όλες οι φέτες μελιτζάνας να γίνουν τραγανές. Κάποιες θα είναι πιο γρήγορα έτοιμες από άλλες, βγάλτε τις από το φούρνο και αφήστε τις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί χωρίς να τις καλύψετε με μεμβράνη, ώστε να μείνουν τραγανές.

Σε αφυγραντήρα η διαδικασία διαρκεί περίπου 12-14 ώρες.

Καλή όρεξη!

 

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2014

2 thoughts on “Μπέικον από μελιτζάνα

  1. ΛΌΓΟς πΗΓΑΊΟς γΕΜαΤΟς Χιουμορ. Να ΄σαι καλά με έκανες να γελάσω.

Drop us a line