Πράσινη τάρτα λαχανικών με Blue cheese

πράσινη τάρτα με ψεύτικο μπλέ τυρίΆντε να πείσεις τους δύσκολους να φάνε μπρόκολο. Κλασσικός ο συνδυασμός με το τυρί για ευνόητους λόγους, και πόσο μάλλον όταν είναι vegan blue cheese πάνω σε μια κις λορέν! Καταφέρνει και τους δύσκολους 🙂 Μια πολύ νόστιμη τάρτα χωρίς κρέμες,αυγά και τυριά, πράσινη τάρτα λαχανικών με Blue cheese.

Θα χρειαστείτε:

Για την βάση της τάρτας( είναι πολύ εύκολη):

  • 320 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του για όλες τις χρήσεις, χωρίς γλουτένη ( 2 1/3 κούπες)
  • 225γραμμάρια βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο(7κουταλιές της σούπας)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 12 κουταλιές κρύο νερό

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα στεγνά υλικά με το βούτυρο μέχρι να γίνουν τρίμμα και προσθέστε κουταλιά κουταλιά το νερό,δουλεύοντας με τα δάχτυλα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα δάχτυλα. Απλώστε την σε μια ταρτιέρα και τραβήξτε τη μέχρι να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα, με προσοχή να έχει παντού το ίδιο πάχος και να μην είναι πολύ λεπτή! Πιρουνίστε την παντού-έτσι θα ψηθεί ομοιόμορφα-και ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°βαθμούς για 10-15 λεπτά,ίσα να πάρει ένα χρωματάκι και να “σταθεί”.

Για τη γέμιση της τάρτας:

Ψιλοκόψτε το πράσσο,τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Ζεματίστε τα μπροκολάκια -δηλαδή βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά- και κρατήστε μόνο τα ανθάκια.

Βάλτε λίγο λάδι στον πάτο ενός αντικολλητικού τηγανιού και βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίξτε μέσα το πράσσο και τα κρεμμυδάκια. Τσιγαρίστε τα να μαλακώσουν τα πράσσα και μετά ρίξτε μέσα τα μανιτάρια, τις πιπεριές και εκείνη τη σταλιά κύμινο που λέγαμε(κύμινο και μανιτάρι=φοβερή γεύση).Όταν όλα μαλακώσουν, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τα άνθη των μπρόκολων, μαζί με 8 κουταλιές της σούπας ψεύτικο blue cheese και ανακατέψτε καλά!

Απλώστε τη γέμιση πάνω από την τάρτα και ψήστε στους 160° βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η γέμιση και να ροδίσει η τάρτα!

Μόλις την βγάλετε από το φούρνο, ρίξτε από πάνω άφθονη vegan παρμεζάνα και απολαύστε!

Αν βαριέστε να φτιάξετε το Blue cheese μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κρέμα αμυγδάλου ή ρυζιού,προσοχή όμως να μην είναι πολύ υγρή η γέμιση!

πράσινη τάρτα με ψεύτικο μπλε τυρι

Drop us a line