Χούμους με ψητές πιπεριές φλωρίνης

Χούμους με ψητές κόκκινες πιπεριέςΜια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές για χορτοφάγους είναι το χούμους, που είναι πατέ από ρεβύθια. Η μεστή του γεύση και η θρεπτική του αξία το καθιστούν αγαπητό από όλους!

Ειδικά οι μαμάδες μας ζητάγανε τη συνταγή εναγωνίως όταν τους είπαμε ότι φτιάξαμε χούμους με ψητές πιπεριές φλωρίνης!

Τη συνταγή για το χούμους τη βρήκαμε από το χριστουγεννιάτικο δώρο μας, το μοναδικό μας βιβλίο συνταγών(και με σκληρό εξώφυλλο, το πρώτο μου βιβλίο συνταγών <3) Veganomicon των Isa Chandra Moskowitz & Terry Hope Romero(πατήστε εδώ για το λινκ) το οποίο έχει πάνω από 250 (!) συνταγές για χορτοφάγους. Σκοπεύουμε να τις δοκιμάσουμε όλες! Ο Τζέικ προσάρμοσε τη συνταγή προσθέτοντας ψητές πιπεριές φλωρίνης ώστε να μοιάζει με το χούμους που αγόραζε κάποτε σε κονσέρβα.

Η συνταγή είναι εύκολη και φέρνει έναν λιβανέζικο αέρα στο τραπέζι 🙂

Θα χρειαστείτε:

  • 4 κούπες βρασμένα ρεβύθια
  • 1/2 κούπες (120 ml) ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπας (59 ml) χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κούπες (480 ml) νερό
  • μια σταλιά κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 2 ψητές πιπεριές φλωρίνης ( εμείς τις ψήσαμε μόνοι μας )
  • πάπρικα για το σερβίρισμα
  1. Αφήστε τα ρεβύθια να μουλιάσουν αποβραδίς. Βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν, στην αρχαία μας κατσαρόλα μας πήρε 1.30 ώρα να σιγοβράζουν!
  2. Λίγο πριν βράσουν προσθέστε λίγο αλατάκι, κοντά στο τέλος όμως αλλιώς τα ρεβύθια θα γίνουν σκληρά.
  3. Στραγγίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη, ίσα να ψήσετε τις πιπεριές. Ή να ανοίξετε το βάζο με τις ψητές πιπεριές φλωρίνης που έχετε.

Πώς να ψήσετε πιπεριές φλωρίνης: πλύντε τις πιπεριές και κόψτε τις κατά μήκος στα τέσσερα. Ψήστε τις στο γκρίλ μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν, και από τις δύο πλευρές. Αφήστε τις λίγο να κρυώσουν σε ένα μπολ καλυμμένο με μεμβράνη (ώστε να ιδρώσουν) και μετά αφαιρέστε τη φλούδα. Έτοιμες οι πιπεριές! Κρατήστε μια-δυό για τη γαρνιτούρα, αν θέλετε να προσέξετε το food styling.

4.  Τώρα, σε ένα δυνατό μπλέντερ ( εμείς χρησιμοποιούμε το Vitamix) βάλτε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα μισά ρεβύθια  και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.Κατόπιν, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την πάπρικα και χτυπήστε τα και αυτά. Αν είναι πολύ πηχτό το χούμους, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, αλλά προσοχή να μην γίνει πολύ ρευστό! Αφήστε το να σφίξει στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Γαρνίρετε το με πάπρικα, κυβάκια πιπεριάς και ελαιόλαδο και απολαύστε με ψωμάκι ή νάτσος!

Καλή όρεξη 🙂

4 thoughts on “Χούμους με ψητές πιπεριές φλωρίνης

  1. ΄Εγινε τόσο καλό που και οι πιο μεγάλοι εχθροί των οσπρίων ενθουσιάστηκαν.

  2. Παιδιά ωραίες γεύσεις και ιδέες!!!
    Καλά μαγειρέματα και Χρόνια Πολλά Αθανασία!!!!!!!!!!!!!!

Drop us a line