Ωμοφαγική Σούπα Αρακά

Raw Pea Soup

Ημέρα τρίτη Ωμοφαγίας, Πρωτομαγιά, απίστευτη πνευματική εγρήγορση και ατέλειωτα αποθέματα ενέργειας. Θα το ομολογήσω, δεν το έχω συνηθίσει και μου είναι ελαφρώς ενοχλητικό! Γιατί έχω συνηθίσει μετά το φαγητό να γλαρώνω ελαφρώς, να έχω μια δικαιολογία να ξεκουραστώ, το βράδυ στις 12 να πηγαίνω για ύπνο..Και τώρα το μυαλό μου δεν κουράζεται με τίποτα. Με τρείς μέρες ωμοφαγίας!! Μετά από 4 ώρες κβαντομηχανική 2 και ηλεκτρομαγνητισμού 2 δεν με έχει πιάσει πονοκέφαλος, αντίθετα μπορώ να συνεχίσω. Μυστήρια πράγματα. Πρέπει να το συνηθίσω και να αλλάξω την καθημερινότητά μου, μπορώ να είμαι πιο αποδοτική και παραγωγική με όλη αυτή την ενέργεια. Το μόνο που πρέπει να προσέξει κανείς είναι να βρίσκει τρόπους να χαλαρώνει και σωματικά αλλά και πνευματικά, ώστε το σώμα να συμβαδίζει με μυαλό, όπως με τη γυμναστική 🙂 Επίσης, ο καθένας κάνει την διατροφή που προτιμάει, για όσες μέρες μπορεί. Είναι λίγο πιο εύκολο από το να μαγειρεύουμε όλη την ώρα, αλλά θέλει φαντασία ! Για μεσημεριανό και δείπνο την δεύτερη μέρα φάγαμε ωμοφαγική σούπα αρακά, πολύ νόστιμη και όμορφη. Και κυρίως γρήγορη, ειδικά για το καλοκαίρι και τις ζέστες που έρχονται!

Ωμοφαγική Σούπα Αρακά

Θα χρειαστείτε για 4-5 μερίδες:                                                                                                Χρόνος προετοιμασίας:5-10 λεπτά (εμείς έχουμε κατεψυγμένα,ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σωνόμαστε!)

  • 2 κούπες αρακά(εμείς χρησιμοποιούμε βιολογικό κατεψυγμένο, καθαρισμένο)
  • 1/2 κούπα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαιντανό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • Ελάχιστο σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο

Ωμοφαγική Σούπα Αρακά

Προσθέστε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ(να είναι δυνατό!). Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια βελούδινη σούπα. Ο μαραθόσπορος του αφήνει μια ωραία επίγευση! Είναι πολύ νόστιμη και θρεπτική σούπα,την τρως είτε σκέτη είτε με καλαμπόκι και πιπεριές 🙂

Ωμοφαγική Σούπα Αρακά

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2014

2 thoughts on “Ωμοφαγική Σούπα Αρακά

  1. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΧΤΑΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ….
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ,
    ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΕΕΣ…
    .ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ.
    ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

Drop us a line