Βίγκαν Σοκολατάκια γεμιστά με Καραμέλα

Βίγκαν Σοκολατάκια γεμιστά με Καραμέλα

Το online shop Boutique Vegan μας έστειλε ένα πακέτο γεμάτο vegan gluten free καλούδια, ανάμεσα τους και αυτές τι καταπληκτικές σταγόνες σοκολάτας, που προτιμάμε σε σχέση με τις σταγόνες σοκολάτας του σούπερ μάρκετ (που έχουν φτιαχτεί στην ίδια γραμμή παραγωγής με τις σοκολάτες γάλακτος). Με αυτές αποφάσισα να φτιάξω μια συνταγή που είχα βάλει στα bookmarks αρκετό καιρό,τα βίγκαν σοκολατάκια γεμιστά με καραμέλα που μοιάζουν σαν χελωνάκια από το φοβερό blog Forks&Beans. Έχει μια διαδικασία αλλά όσες φορές τα έχω φτιάξει και προσφέρει άρεσαν πάρα πολύ!

Βίγκαν Σοκολατάκια γεμιστά με Καραμέλα

Σημείωση για την ωμοφαγική καραμέλα: Είναι η πιο νόστιμη συνταγή που έχω δοκιμάσει, δυστυχώς η ποσότητα των υλικών που δίνει στη σελίδα της είναι πολύ λίγη για το μπλέντερ, χρειάζεται πιο πολλά υλικά για να τα χτυπήσει! Έτσι προσάρμοσα τα υλικά μέχρι που κατάφερα να έχω την υφή της καραμέλας που ήθελα. Για 20 κομμάτια χρειάστηκα κάτι λιγότερο από 3 δόσεις.

Βίγκαν Σοκολατάκια γεμιστά με Καραμέλα

Υλικά για την ωμοφαγική καραμέλα (υλικά για μία δόση):

κ.σ : κουταλιά της σούπας

κ.γ : κουταλάκι του γλυκού

  • 8 βασιλικοί χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια Vegan Turtles Caramel
  • 2 κ.γ λάδι καρύδας
  • 4 κ.γ σιρόπι σφενδάμου
  • 5 κ.σ νερό
  • μια πρέζα βανίλια σε σκόνη
  • μια πρέζα αλάτι ψιλό

Οδηγίες για την ωμοφαγική καραμέλα:

  1. Χτυπήστε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ρευστή καραμέλα.
  2. Φυλάξτε τη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Υλικά για 16-20 κομμάτια:

  • 1 1/2 κούπα (250 γραμμάρια) βίγκαν σταγόνες σοκολάτας
  • 3 δόσεις καραμέλα (συνταγή παραπάνω)
  • περίπου 100 γραμμάρια καρύδια πεκάν (ή λίγο παραπάνω)

Οδηγίες:

  1. Φτιάξτε την καραμέλα και φυλάξτε τη στο ψυγείο.Βίγκαν Σοκολατάκια γεμιστά με Καραμέλα
  2. Σπάστε τα καρύδια πεκάν σε μικρότερα κομμάτια.
  3. Κάντε χώρο στην κατάψυξη.
  4. Λιώστε τις βίγκαν σταγόνες σοκολάτας σε μπεν μαρί (προσοχή να μη σας πέσει νερό μέσα στην σοκολάτα γιατί μετά δεν θα στερεοποιείται).
  5. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί πάνω από ένα ταψάκι ή ένα δίσκο κοπήςκαι δημιουργήστε κύκλους στάζοντας σοκολάτα με ένα κουταλάκι. (Χρησιμοποιήστε περίπου τη μισή ποσότητα σοκολάτας τώρα).
  6. Κατόπιν τοποθετήστε κομμάτια πεκάν όπως φαίνεται στη φωτογραφία και από πάνω βάλτε μια μικρή ποσότητα Βίγκαν Σοκολατάκια γεμιστά με Καραμέλαωμοφαγικής καραμέλας. (Προσπαθήστε να δουλεύετε γρήγορα για να μην στερεοποιηθεί η σοκολάτα όταν κάνει κρύο. Για τώρα που λιώνουμε ούτε λόγος.)
  7. Βάλτε τα σοκολατάκια στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά. Παράλληλα έχετε την υπόλοιπη ποσότητα της σοκολάτας στο μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.Βίγκαν Σοκολατάκια γεμιστά με Καραμέλα
  8. Τέλος απλώστε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα πάνω από την καραμέλα.
  9. Φυλάξτε τα στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα!

Βίγκαν Σοκολατάκια γεμιστά με Καραμέλα

Με αφορμή αυτή τη συνταγή ήθελα να πω δυο λόγια για τη χελώνα καρέτα καρέτα, ένα απειλούμενο είδος που επιλέγει αμμώδεις παραλίες της Ζακύνθου, Πελοποννήσου και Κρήτης για να αφήσει τα αυγά της. Είχα επισκεφτεί τη Ζάκυνθο μικρή με τους γονείς μου αλλά ακόμα θυμάμαι τους ευαισθητοποιημένους ντόπιους να μας ενημερώνουν για το πώς η τουριστική ανάπτυξη εγκυμονεί κινδύνους για την ωοτοκία και την επιβίωση των μικρών. Τα δυνατά φώτα που αποπροσανατολίζουν τις θηλυκές αλλά και τους νεοσσούς , οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες και γενικά η ανθρώπινη παρουσία θέτει την επιβίωση αυτού του είδους σε κίνδυνο, ένα είδος που υπάρχει στον πλανήτη για πολύ περισσότερο καιρό από εμάς. Σκεφτείτε το αυτό αν βρεθείτε σε κάποιο από αυτά τα μέρη αυτό το καλοκαίρι, όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε στον περιορισμό της καταστροφής που έχει επιφέρει το είδος μας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την προστασία της χελώνας καρέτα καρέτα εδώ.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2015

2 thoughts on “Βίγκαν Σοκολατάκια γεμιστά με Καραμέλα

  1. Πεντανόστιμα τα γλυκάκια και πολύ διασκεδαστική η διαδικασία παρασκευής τους. Μπράβο και πάλι μπράβο!Πολύ συγκινητική ακόμη η ευαισθησια σας για την προστασία της χελώνας.Περιμένουμε κι άλλες ευχάριστες εκπλήξεις.

Drop us a line