Πίτσα Πέντε Vegan Τυριά

Πίτσα Πέντε Vegan Τυριά

Οοναί. Άλλη μια πίτσα, γιατί αγαπάμε πίτσα. Ο Τζέικ κάποτε έτρωγε μια πίτσα με 5 διαφορετικά τυριά, και ήταν μια πίτσα για..ειδικές περιστάσεις. Εγώ δεν ξέρω τί άλλη περίεργη ιδέα μπορεί να έχουν οι Αμερικάνοι για πίτσα, αλλά νομίζω ότι θα τις μάθω όλες. Αυτό με τα 5 τυριά όμως δεν με χάλασε..Και σκεφτήκαμε, γιατί όχι 5 vegan τυριά Viofree που έχουν διαφορετικές γεύσεις;;

Συνήθως μας παίρνει 2 ώρες να φτιάξουμε μια πίτσα, βλέπεις φτιάχνουμε μόνοι μας το ζυμάρι, τη σάλτσα ντομάτας, τρίβουμε το τυρί, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά που βάζουμε από πάνω..Κούραση. Αλλά σκέψου, το τυρί με γεύση μανιτάρια, έχει αποξηραμένα μανιτάρια μέσα, ομοίως και αυτό με τις πιπεριές και τις ελιές. Σαν μια πίτσα με όλα τα από πάνω, χωρίς να χρειαστεί να ψιλοκόβω εγώ 🙂 Αυτό που έχει γεύση pizza, εντάξει, goes without saying, και αυτό με θυμάρι και ρίγανη, λίγη μεσογειακή γεύση. Και λιώνουν, γιατί έχουν καρυδέλαιο στα συστατικά τους, μαγικό συστατικό. Ααχ, ήταν τέλεια αυτή η πίτσα!

Πίτσα Πέντε Vegan Τυριά

Πήραμε λοιπόν 4 φέτες από κάθε τυρί, από τις γεύσεις Μανιτάρια, Πιπεριές, Ελιές, Θυμάρι και Ρίγανη, Pizza, που είναι και χωρίς συντηρητικά πλέον. Τις τοποθετήσαμε την μία πάνω από την άλλη και τις κόψαμε σε λωριδίτσες, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. 20 φέτες τυρί δίνουν 4 κούπες τυρί για την πίτσα.

Πίτσα Πέντε Vegan Τυριά

Φτιάξαμε και την Ιταλική Ζύμη για Πίτσα χωρίς μαγιά , καθώς και (ξεπαγώσαμε) την σάλτσα ντομάτας για πίτσα. Τώρα τελευταία που έχουμε πολλά τρεξίματα, φτιάχνουμε ένα μεγάλο καζάνι σάλτσα ντομάτας για πίτσα και το παγώνουμε σε δόσεις, ώστε όταν θέλουμε πίτσα, να μπορούμε να την φτιάξουμε λίγο πιο γρήγορα.

Πίτσα Πέντε Vegan Τυριά
Ένα λοφάκι από τυρί!

Έτσι, αφού προ-ψήσαμε την ζύμη της πίτσας για 8 λεπτά, απλώσαμε πάνω της την σάλτσα ντομάτας και καλύψαμε με τα τυριά, εμείς βάλαμε και λίγο τριμμένο τυρί Viofree για πίτσα από πάνω, μιας και θα το βγάζαμε φωτογραφία. Τα τυριά όμως λιώνουν πολύ ωραία, οπότε δεν χρειάζεται. Ψήσαμε την πίτσα για 10-12 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά!

Πίτσα Πέντε Vegan Τυριά
Πριν το ψήσιμο

 

Πίτσα Πέντε Vegan Τυριά
Μετά το ψήσιμο….Ψήσου

Και αυτή η πίτσα ήταν πεντανόστιμη, ίσως γιατί μας αρέσει τόσο πολύ η πίτσα, αλλά ίσως και γιατί το ζυμάρι, η σάλτσα ντομάτας και τα vegan τυριά της Βιοτρός είναι ένας άριστος συνδυασμός! Έλεγε η μαμά μου, τι ωραία ιδέα θα ήταν να φτιάχναμε πίτσες με φρέσκα υλικά, να τις καταψύχαμε και κατόπιν να ήταν έτοιμες για ψήσιμο και κατανάλωση! Εγώ θα ήμουν η πρώτη που θα τις αγόραζε, ένα γεύμα που δεν θα χρειαζόταν να περάσω 3 ώρες στην κουζίνα για να το φτιάξω ( και ποιός πλένει τα πιάτα μετά. Η θέση του λαντζέρη στο σπίτι μας είναι ανοιχτή παρεμπιπτόντως.) Ειδικά όταν ο μικρός αδερφός του Τζέικ που ζει στην Αμερική μας λέει πόσο δύσκολο είναι για αυτόν να.. ανοίξει το σελοφάν της κατεψυγμένης του vegan gluten free πίτσας και να την βάλει στο φούρνο! Γιατί είναι ωραία που, ας πούμε τώρα έχουμε vegan τυριά να τρώμε και στην Ελλάδα, ενώ πριν από ένα χρόνο δεν είχαμε. Είναι ωραία που το Bamboo Vegan συνεργάζεται με φούρναρη και με εστιατόριο και προσφέρει φρέσκες vegan σπανακόπιτες και τυρόπιτες, φαλάφελ και κέικ. Είναι ωραία που σιγά σιγά, όσοι έχουμε επιλέξει αυτό τον τρόπο διατροφής και ζωής, έχουμε όλο και περισσότερες επιλογές και προιόντα και υπηρεσίες στη χώρα αυτή. Και μου αρέσει να στηρίζω, όπως μπορώ, ωραία πράγματα.

Αυτές είναι οι φωτογραφίες των Viofree που χρησιμοποιήσαμε σε αυτή εδώ τη συνταγή, τα χωρίς συντηρητικά σε φέτες τυριά, που εμείς αγοράζουμε είτε στο Bamboo Vegan στην Αθήνα, είτε στο Botanica στην Πάτρα, αλλά μπορείτε να βρείτε εδώ σε ποιό κατάστημα τα έχουν κοντά σας.

Viofree Peppers
Πιπεριές
Viofree Mushrooms
Μανιτάρια
Viofree Olives
Ελιές
Viofree Oregano & Thyme
Θυμάρι και Ρίγανη
Viofree Pizza Slices
Pizza
Vegan Cheese Block For Pizza
Για πίτσα
Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2014

4 thoughts on “Πίτσα Πέντε Vegan Τυριά

  1. Μια πίτσα για βουτιές και βούτες στα vegan τυριά.
    Μπράβο που προβάλλετε ελληνικές εταιρείες με vegan πρωτοποριακά προιόντα.

  2. είστε εξαιρετικοί.. και ναι είναι ωραίο που είμαστε πια όλο και περισσότεροι… btw σήμερα που έχει eurovision θα φάμε πίτσα… και θα πιούμε και μπυρίτσα στην υγειά σας

    1. σε ευχαριστούμε τόσο πολύ για τα καλά σου λόγια, είναι όμορφο να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο 🙂 να είστε καλά!

Drop us a line