Παντζαροσαλάτα με παρμεζάνα και καρύδια

Παντζαροσαλάτα με παρμεζάνα και καρύδια

Πέρυσι τέτοια εποχή στο γιορτινό τραπέζι έσκασε μύτη ο κύριος Τάσος με ένα γυάλινο ταψί με βαθυκόκκινη παντζαροσαλάτα, πασπαλισμένη με καρύδια. Όνειρο! Τώρα που σιμώνει πάλι το γιορτινό τραπέζι, βάλαμε λυτούς και δεμένους να αποσπάσουν την επίμαχη συνταγή ώστε να την φτιάξουμε ξανά!Παντζαροσαλάτα με παρμεζάνα και καρύδια

Προφανώς και την άλλαξα γιατί είμαι ξερό κεφάλι, αλλά σας παρουσιάζω την δική μου παντζαροσαλάτα με καρύδια και παρμεζάνα.

Του κυρίου Τάσου έχει και τριμμένο καρότο, αν σας αρέσει το βάζετε!

Υλικά :

Κόψτε τα κοτσάνια και τα φύλλα των παντζαριών και κρατήστε τους βολβούς. Έχετε δύο επιλογές στο καθάρισμα: είτε τα ξεφλουδίζετε τώρα φορώντας γάντια γιατί βάφουν, είτε τα βράζετε σε αλατισμένο νερό μαζί με τη φλούδα τους και τα ξεφλουδίζετε μόλις μαλακώσουν και κρυώσουν. Είναι πιο ασφαλές να τα βράσετε με τη φλούδα τους γιατί έτσι θα κρατήσουν το χρώμα τους. Αλλιώς, ξεφλουδίστε τα, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και βράστε τα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Περάστε τα βρασμένα παντζάρια από τον τρίφτη και βάλτε τα σε ένα μπολ με 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και 1-2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο. Η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο σκορδάτα και ξυδάτα τα θέλετε.

Αφήστε τα παντζάρια στο ψυγείο, είτε αποβραδίς είτε για μερικές ώρες. Όταν είστε έτοιμοι, στίψτε τα παντζάρια καλά να φύγουν τα υγρά και σε ένα γυάλινο ταψάκι ανακατέψτε τα με μαγιονέζα και γιαούρτι. Εγώ για 10 κουταλιές της σούπας τριμμένο παντζάρι έβαλα 1 κουταλιά μαγιονέζα και 1 κουταλιά γιαούρτι, όμως η επιλογή είναι δική σας! Ανακατέψτε καλά και μετά προσθέστε καρύδια σπασμένα σε μικρά κομμάτια. Στρώστε σε γυάλινο ταψί και από πάνω ρίξτε άφθονη παρμεζάνα και λίγα ακόμα καρύδια.

Είναι πολύ εντυπωσιακή και νόστιμη, όλοι θα ζητάνε τη συνταγή.

Έτσι διαδίδονται τα καλά νέα, στόμα στόμα!

Παντζαροσαλάτα με παρμεζάνα και καρύδια

2 thoughts on “Παντζαροσαλάτα με παρμεζάνα και καρύδια

    1. Αγαπητέ george, ξέρεις τι παθαίνουμε; Μέχρι να στήσουμε το πιάτο και να βγάλουμε τη φωτογραφία μας τρέχουν τα σάλια, ευτυχώς κάποια πιάτα διασώζονται και τα βλέπετε. Θα σας φτιάξουμε επαρκή ποσότητα, μη μου ανησυχείς.

Drop us a line