Φρουτοσαλάτα η χορταστική

Φρουτοσαλάτα η χορταστική

Αρχικά να προειδοποιήσω όσους παίρνουν τις συνταγές μας με email, ότι στις επόμενες 4 μέρες θα λάβετε mail κάθε μέρα από εμάς γιατί προετοιμάζουμε κάτι ωραίο για την επίσημη meatout day την Παρασκευή. Υπομονή και μετά θα ακούτε πάλι σποραδικά από εμάς :). Η σημερινή συνταγή είναι το όραμα της διατροφολόγου Δήμητρας Μακρυγιάννη , με την οποία δημιουργούμε ένα πολύ όμορφο πρότζεκτ χορτοφαγίας που θα σας παρουσιάσουμε σύντομα. Φρουτοσαλάτα η χορταστική η σημερινή, γιατί πρότεινε ένα βραδινό γεύμα που θα χόρταινε κάποιον, σε αντίθεση με μια απλή φρουτοσαλάτα. Η ιδέα για την βάση της φρουτοσαλάτας αυτής είναι δική της, και νομίζω μέσα από τις συνεργασίες προκύπτουν πολύ ωραία πράγματα!

Εγώ από πάνω έκοψα αχλαδάκια που είναι τόσο ζουμερά τώρα, και φέτες πορτοκαλιού, και πρόσθεσα ξανθή σταφίδα και κανέλλα. Όταν το έφαγα έβαλα πιο πολλά φρούτα και πιο λίγη κρέμα, μα η φωτογραφία όριζε άλλα standards. Κάθε κουταλιά ήταν μια υπέροχη- ο συνδυασμός το αχλαδιού και της κρέμας ήταν απογειωτικός, θα μπορούσε να είναι και πρωινό ή γλυκό. Αλλά σίγουρα είναι ένας τέλειος τρόπος να τελειώσεις την ημέρα σου.

Για να φτιάξετε μια φρουτοσαλάτα για ένα άτομο χρειάζεστε:

Για από πάνω:

  • Φρούτα εποχής
  • Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά

Για την κρέμα:

  • 1 κούπα (100 γραμμάρια) ωμά κάσιους
  • 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή το γλυκαντικό της επιλογής σας (ή και λιγότερο γλυκαντικό, ανάλογα με τα γούστα σας)
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • μια πρέζα βανίλια

Την έφτιαξα χρησιμοποιώντας μούλτι, και μούλιασα τα κάσιους σε φιλτραρισμένο νερό ένα βράδυ. Αφού τα στράγγιξα, χτύπησα όλα τα υλικά στο μούλτι, και βγήκε η κρέμα της φωτογραφίας.

Ξανθιές σταφίδες από τη βιολογική λαική!
Ξανθιές σταφίδες από τη βιολογική λαική!

Για την βάση:

  • κορν φλέικς
  • φυτικό γάλα (ή νερό)

Οδηγίες συναρμολόγησης:

  1. Στον πάτο ενός μπολ βάλτε κορν φλέικς, μέχρι περίπου το 1/3 του μπολ, και κατόπιν προσθέστε λίγο φυτικό γάλα ή νερό και ανακατέψτε. Τα κορν φλέικς απορροφούν το υγρό και γίνονται μια ωραία βάση.
  2. Από πάνω προσθέστε την κρέμα από κάσιους.
  3. Και τέλος κόψτε από πάνω φρούτα εποχής και συνδυάστε! Εμένα μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός αχλάδι-πορτοκάλι-σταφίδα- κανέλλα. Δοκιμάστε αυτόν ή δημιουργήστε τον δικό σας.

Έρχεται νέα εποχή φρούτων, αν δοκιμάσετε κάποιον ωραίο συνδυασμό αφήστε μας ένα σχόλιο να μαθαίνουμε και εμείς. Γιατί τα πειράματα στην κουζίνα πρέπει να τα μοιραζόμαστε!

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2015

6 thoughts on “Φρουτοσαλάτα η χορταστική

  1. Ωραία, αλλά αν κάποιος σιχαίνεται τα κάσιους τι κάνει;

    1. Μπορείς να τα αντικαταστήσεις με αμύγδαλα, ή φυτικό γιαούρτι! Αλήθεια σιχαίνεσαι τα κάσιους;

      1. Yup, τα απεχθάνομαι. Φαντάσου την Dolores Umbridge και τον Hitler να κάνουν παιδί. Αυτό το παιδί είναι το ανθρώπινο αντίστοιχο των κάσιους για μένα. ΕΕΧΧ.. και μόνο που τα σκέφτομαι με πιάνει πονόκοιλος.

Drop us a line