Αξιολόγηση προιόντος: Bob’s Red Mill Gluten Free Pizza Crust

Αξιολόγηση προιόντος : Bob's Red Mill Gluten Free Pizza Crust

Η ακατάπαυστη επιθυμία μας για καλό φαγητό μας ωθεί να δημιουργούμε, να εμπνεόμαστε και να ψάχνουμε τις καλύτερες πρώτες ύλες για να φτιάχνουμε vegan πιάτα χωρίς γλουτένη. Η ακατάπαυστη επιθυμία του Τζέικ για πίτσα μας ώθησε να παραγγείλουμε το αλεύρι από την Bob’s Red Mill, ώστε ο Τζέικ να φτιάξει πίτσα με τυρί στην κρούστα!

Σας μεταφέρω τις σκέψεις του Τζέικ πάνω στο προιόν Bob’s Red Mill Gluten Free Pizza Crust μιας και εκείνος έχει δουλέψει εκτεταμένα με το συγκεκριμένο αλεύρι.

” Έχω αρκετή εμπειρία με το μίγμα αλεύρων Bob’s Red Mill Gluten Free Pizza Crust . Όταν πρωτοξεκίνησα να φτιάχνω σπιτική πίτσα στη Μινεσότα, αυτό ήταν το αγαπημένο μου αλεύρι. Όταν βρήκα τον τρόπο να προμηθευτώ το αλεύρι αυτό στην Ελλάδα ήμουν πολύ χαρούμενος!”

Αγοράσαμε δύο πακέτα από το αλεύρι. Κάθε πακέτο έχει και ένα φακελάκι μαγιά μέσα, μαζί με το αλεύρι . Οι οδηγίες του πακέτου λένε ότι είναι αρκετό για να φτιάξετε δυο μικρές πίτσες ή μια μεγάλη. Αυτό που δεν λένε είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε μια απίθανη πίτσα με τυρί στην κρούστα! Το ανακάλυψα πριν από ένα χρόνο και δεν μπορούσα να περιμένω να το μοιραστώ με την Αθανασία! ( ευχαριστώ, ευχαριστώ).

Vegan Μπέικον Cheeseburger Πίτσα

Όταν ήμουν στη Μινεσότα ακολουθούσα ακριβώς τις οδηγίες του πακέτου και είχα εξαιρετικά αποτελέσματα. Εδώ έχουμε διαφορετικό φούρνο και παρατήρησα κάτι ενδιαφέρον. Ακολούθησα επακριβώς τις οδηγίες αλλά το πακέτο έλεγε να προ-ψήσω την ζύμη στους 220° βαθμούς Κελσίου. (Μα τι νομοταγής…ακριβώς τις οδηγίες ακολούθησε) Αυτό έκανα με το πρώτο πακέτο και η ζύμη ψήθηκε σχεδόν εξολοκλήρου και η κρούστα ρόδισε αρκετά πριν καν βάλω πάνω την σάλτσα και το vegan τυρί.  Πιθανότατα φταίει ο φούρνος μας για αυτό, καθώς στην Μινεσότα δούλευα με έναν πιο νέο φούρνο. Ήταν πολύ νόστιμη πίτσα αλλά δεν ήταν για φωτογραφία (αφού ξεροψήθηκε).  Το πακέτο έλεγε να την ψήσω για 16 λεπτά ακόμα. Yikes!

Και τώρα; Ήρθε η ώρα να φτιάξω το δεύτερο πακέτο. Αυτή την πίτσα την έψησα στους 180° βαθμούς και έγινε σχεδόν άψογη. Την προ-έψησα για 9 λεπτά, κατόπιν έβαλα την σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και την έψησα για περίπου 17 ακόμα λεπτά. Ήταν πεντανόστιμη! (συμφωνώ, ήταν αφράτη και υπέροχη 🙂 )

Όσον αφορά την πίτσα με γέμιση στην κρούστα: έχετε αφήσει την ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Πάρτε τα 2/3 της και ισιώστε την σε ένα κύκλο.  Στο εξωτερικό μέρος της ζύμης αλλά με περιθώρια 1 δάχτυλο στην πίτσα απλώστε σε δακτύλιο τριμμένο vegan τυρί. Μετά χρησιμοποιώντας την ζύμη που αφήσατε φτιάξτε μια γέφυρα από ζύμη πάνω από το τυρί! Έτσι φτιάξαμε την υπέροχη vegan μπέικον cheeseburger πίτσα (πατήστε εδώ για τη συνταγή).

Όπως μπορείτε να δείτε είμαι μεγάλος φαν του αλεύριού από την Bob’s Red Mill και το συνιστώ σε όποιον ψάχνει μια τέλεια ζύμη χωρίς γλουτένη και μη γενετικώς τροποποιημένη(non-GMO)!

Αν θέλετε να μάθετε πού να την παραγγείλετε πατήστε εδώ!

Vegan Μπέικον Cheeseburger Πίτσα

6 thoughts on “Αξιολόγηση προιόντος: Bob’s Red Mill Gluten Free Pizza Crust

  1. Το vegan τυρί που λιώνει που το βρίσκετε; Τα φυτικά κυκλοφορούν δεν λιώνουν ιδιαίτερα.

    1. Χρησιμοποιούμε το Viofree για πίτσα της Βιοτρός (http://www.viotros.gr/page/defaultbd05.html?id=101&la=1). Εμείς το βρίσκουμε στην Αθήνα στο Βamboo Vegan (http://www.bamboovegan.com/) και στην Πάτρα στο Botanica (http://www.allbiomarket.gr/)και γενικά σε καταστήματα με βιολογικές τροφές, νομίζω και σε μεγάλα σουπερ μάρκετ πλέον. Πού ζεις;

      1. Θεσσαλονίκη μένω αλλα δυστηχως της Βιοτρος δεν τα βρίσκω εύκολα. Μονο την απλή γεύση και προτιμώ το mamma’s ειναι πιο νόστιμο και σε ένα πιο εξειδικευμένο κατάστημα μονο με πιπεριές και ρίγανη.

          1. Είμαι μέλος και τα ξέρω τα παιδιά. Εχει τεθεί πολλές φορές το θέμα με τα τυριά. Δυστηχως η εταιρία αυτή δεν ειναι διαθέσιμη σε όλες τις πόλεις και καταστήματα κι αν την βρεις θα βρεις κυρίως την απλή γεύση. Εχουμε πολυ δρόμο εδώ Ελλάδα όσον αφορά vegan προϊόντα. Ευχαριστώ πάντως!

          2. Για τσέκαρε αυτή τη λίστα https://www.facebook.com/ViofreebyViotros.gr/photos/a.511388945637823.1073741834.413811582062227/515175095259208/?type=1&theater , την βρήκα στην επίσημη σελίδα τους στο facebook. Ελπίζω να το βρείς, γιατί η πίτσα είναι ωραίο πράμα με τυράκι! Έχουμε δρόμο αλλά κάπου πάει το πράγμα. Παρακαλώ 🙂

Drop us a line