Καλιφορνέζικη πίτσα με κοτόπουλο μπάρμπεκιου

Καλιφορνέζικη πίτσα με κοτόπουλο μπάρμπεκιου
“Θα έλεγα ότι είναι η καλύτερη πίτσα που έχετε δοκιμάσει κυρία μου!”

-“Είσαι σοβαρός; Μπάρμπεκιου σως αντί για ντομάτα και κοτόπουλο από πάνω;”. Ε άμα είναι καλιφορνέζικη πίτσα με κοτόπουλο μπάρμπεκιου έτσι πρέπει να είναι. -“Και καλά την τρώνε αυτή την πίτσα οι άνθρωποι;!”. Άμα λέει πιτσαρία δεν την έχει αυτή τη συγκεκριμένη πίτσα, κλείνει, είναι από τις αγαπημένες τους στην Αμερική. Άκου λέει!!

Δύσπιστη μέχρι που δοκίμασα. Τέλεια για όσους αγαπάνε τα καυτερά, με λίγο σιρόπι αγαύης και για όσους δεν τα πολυσηκώνουν(σαν και μένα καλή ώρα).

Θα χρειαστείτε μπάρμπεκιου σως χωρίς γλουτένη για αυτή την πίτσα/

Αρχικά φτιάξτε τη ζύμη της πίτσας, εμείς χρησιμοποιήσαμε την εύκολη ζύμη για πίτσα χωρίς γλουτένη(πατήστε εδώ για τη συνταγή μας).

Κατά δεύτερον φτιάξτε το κοτόπουλο, από τυρί σόγιας τόφου. Για να είναι το κατάλληλο για την καλιφορνέζικη πίτσα,πρέπει να έχει τα εξής μυρωδικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό βούτυρο για χορτοφάγους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού vegan Worcester sauce χωρίς γλουτένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 200 γραμμάρια (1 1/2 κούπας) τυρί τόφου κομμένο σε κυβάκια

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το βούτυρο και το λάδι και την worcester sauce. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.Όταν το βούτυρο αρχίζει να λιώνει,προσθέστε το σκόρδο,το αλάτι και το θυμάρι.Ανακατέψτε και προσθέστε τα κυβάκια από το τόφου. Αφήστε τα κυβάκια να ροδίσουν για 6-7 λεπτά και μετά με μια σπάτουλα ανακατέψτε τα ώστε να ψηθούν και από κάποια άλλη τους πλευρά για άλλα 6-7 λεπτά. Όταν ροδίσουν, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε τα προς το παρόν.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160° βαθμούς.

Πάρτε την ζύμη πίτσας που έχετε προ-ψήσει και απλώστε πάνω όση μπάρμπεκιου σως επιθυμείτε,μέχρι που να μην βλέπετε πια την ζύμη. Εγώ φοβούμενη ότι θα καιγόμουν ζωντανή παρακάλεσα τον αμερικάνο σεφ να μην βάλει την άπειρη σως που σκόπευε να βάλει. Εσείς όμως αν είστε άφοβοι και θέλετε, ρίξτε άφθονη! Καλύψτε με τριμμένο vegan τυρί που να λιώνει και αν θέλετε κόψτε σε ροδέλες κρεμμύδι και απλώστε τις πάνω από το τυρί. Τέλος προσθέστε το κοτόπουλο από τόφου, όσο θέλετε 🙂

Ψήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος στους 160° βαθμούς για περίπου 18-22 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας (προσοχή,την έχετε προ-ψήσει!) μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς τα..χερούλια  της πίτσας!

Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, εκεί όπου ξέρουν τους πιο παχυντικούς και απολαυστικούς συνδυασμούς γεύσης!!

2 thoughts on “Καλιφορνέζικη πίτσα με κοτόπουλο μπάρμπεκιου

  1. Οταν την εφτιαξε ο Jake ηταν τοσο καλη που στο τραπεζι’ ‘νικησε” την σπεσιαλ της πιτσαριας.

Drop us a line