Νέα Vegan Μαγιονέζα

Νέα Vegan Μαγιονέζα

Νέα και ωραία, για την αναγνώστρια μας Μαρία που αναρωτήθηκε αν έχουμε κάποια συνταγή για vegan μαγιονέζα χωρίς ξηρούς καρπούς. Να την ευχαριστήσουμε για την ερώτηση της,γιατί αλλιώς ποτέ δεν θα είχαμε σκεφτεί να δοκιμάσουμε αυτή τη συνταγή και να φτιάξουμε μια ακόμα καλύτερη,ανάλαφρη και πηκτή μαγιονέζα, που είναι εξαιρετική!

Νέα Vegan Μαγιονέζα

Και ναι, κατά τη γνώμη μου μας συμφέρει να την φτιάχνουμε μόνοι μας αντί να την αγοράζουμε, αρκεί βέβαια να έχεις το κατάλληλο εργαλείο για τη δουλειά-βλέπε μπλέντερ.Γιατί αυτή η μαγιονέζα είναι spot on που λένε και οι αγγλόφωνοι, και δεν ξέρω πως να το μεταφράσω…Ξέρει κανείς;;

Υλικά για 2 κούπες μαγιονέζα

  • 1/2 κούπα(100 ml) γάλα σόγιας σκέτο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό από λεμόνιΝέα Vegan Μαγιονέζα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • 3/4 κούπας (150 ml) ηλιέλαιο

Οδηγίες

  1. Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ηλιέλαιοΧτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά μεταξύ τους.
  2. Τώρα χαμηλώστε την ταχύτητα του μπλέντερ. Με αργό και σταθερό ρυθμό ρίξτε μέσα στο μπλέντερ το ηλιέλαιο,ενώ το μπλέντερ χτυπάει τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις ρίξετε όλο το ηλιέλαιο μέσα, κλείστε το καπάκι του μπλέντερ και ανεβάστε την ταχύτητα στο γρήγορο, μέχρι να γίνει ωραία και πηκτή η μαγιονέζα.
  3. Έτοιμη!Φυλάξτε στο ψυγείο σε κεραμικό μπολ καλυμένο με μεμβράνη.

Την αρχική συνταγή είδα στο vegan facebook group Χορτοφαγία-υποστήριξη-βοήθεια-απορίες από την Μαρία Παπαβασιλείου!

Νέα Vegan Μαγιονέζα

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2014