Βίγκαν Παγωτό Chai

Βίγκαν Παγωτό Chai

Πριν κάποιες μέρες η εταιρεία KITE HELLAS επικοινώνησε μαζί μας για να μας ενημερώσει για  τα φυτικά ροφήματα καρύδας Rebel Mylks της Rebel Kitchen που έχουν φέρει στην Ελλάδα. Τα είχε πάρει το μάτι μου στο facebook όταν το Bamboo Vegan ανακοίνωσε ότι τα έχει φέρει, και είχα περιέργεια να τα δοκιμάσω. Το πιο νέο trend αυτές τις μέρες είναι το προσεγμένο και έξυπνο design, και σίγουρα αυτό το έχουν καταφέρει με τις παιχνιδιάρικες συσκευασίες! Αλλά κυρίως ήθελα να τα δοκιμάσω γιατί είναι vegan και δεν περιέχουν συντηρητικά, ζάχαρη, σταθεροποιητές ή άλλα πρόσθετα, με τη γλυκύτητα να δίνεται από το Date Nectar. Πραγματικά χαίρομαι να βλέπω τέτοιες ενέργειες, που προωθούν διατροφικά συνειδητοποιημένες επιλογές. Όταν μας έστειλαν τα δειγματάκια σκεφτήκαμε να φτιάξουμε πεντανόστιμο και δροσιστικό βίγκαν παγωτό chai με το Chai Mylk, και ιδού η συνταγή και η άποψη μας.

Βίγκαν Παγωτό Chai

Σαν γεύση μου άρεσαν πολύ, ιδίως όταν τα άφησα στο ψυγείο να δροσιστούν, με πρώτα στην προτίμηση μου αυτά με τη γεύση σοκολάτα και αυτό με τη γεύση μπανάνα. Στον Τζέικ άρεσε πάρα πολύ το Chai Mylk, μια ιδιαίτερη γεύση έκπληξη. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι το γεγονός ότι δεν περιέχουν βιομηχανοποιημένη ζάχαρη, που αποφεύγω, και έτσι μπορώ να απολαμβάνω τα Rebel Mylk χωρίς περιορισμό διατροφικό! Προς το παρόν τα βρίσκετε στο Bamboo Vegan και σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, ελπίζουμε στο μέλλον να τα βρίσκουμε και σε πολλά άλλα μέρη ώστε να είναι πιο προσιτά σε περισσότερους από εμάς.

Βίγκαν Παγωτό Chai

Υλικά:

  • 3 παγωμένες ώριμες μπανάνες (355 γραμμάρια)
  • 60 ml (2 κουταλιές της σούπας)  Rebel Mylk Chai Mylk
  • 60 ml (2 κουταλιές της σούπας) σιρόπι σφενδάμου
  • 3 μαραθόσποροι
  • 1/8 κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
  • μια πρέζα τριμμένο πιπέρι
  • μια πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
  • μια πρέζα κορίανδρο
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1/8 κ.γ κάρδαμο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ κανέλλα σε σκόνη

Οδηγίες:

  1. Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ.
  2. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
  3. Αδειάστε την κρέμα σε δοχείο ασφαλές για την κατάψυξη. Καταψύξτε και απολαύστε!

Ακόμα και μετά από 2 μέρες στην κατάψυξη το παγωτό αυτό παραμένει μαλακό, τέλειο για να του ορμήξεις χωρίς να πρέπει να περιμένεις.

Βίγκαν Παγωτό Chai

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2015

3 thoughts on “Βίγκαν Παγωτό Chai

  1. τα εχω δοκιμάσει και είναι και τέλεια επιλογή αν βρίσκεσαι έξω και θέλει το παιδάκι σου κάτι να ξεδιψάσει,αλλά όχι νεράκι!!το μόνο αρνητικό είναι η τσιμπημένη τιμή τους…

    1. Όπως και τα περισσότερα προσεγμένα συσκευασμένα vegan προιόντα…θέλουμε να ελπίζουμε ότι όσο περισσότεροι αγοράζουμε τέτοια προιόντα, τόσο περισσότερες εταιρείες θα μπορούν να εισέλθουν σε αυτή την αγορά, με αποτέλεσμα οι τιμές των προιόντων να γίνονται πιο προσιτές για όλους μας. Ειδικά για κάτι όπως το συγκεκριμένο προιόν που είναι και διατροφικά προσεγμένο!

  2. Καλημέρα !!!
    Μου αρέσει πολύ που προσθέσατε τόσα αρωματικά – μπαχάρια στο παγωτό !! Πέρα από τον χαρακτήρα που δίνουν στη γευση έχουν και άπειρα αντιξειοδωτικά. Επίσης φαίνεται να έχουν ενδιαφέρον και τα ροφήματα που μας προτείνετε, αν και δεν καταναλώνω τυποποιημένα προιόντα, τα συγκεκριμένα πραγματι δείχνουν προσεγμένα !

Drop us a line