Πίτσα Σικάγο deep dish style χωρίς γλουτένη

Πίτσα Σικάγο deep dish style χωρίς γλουτένη

Πίτσα όπως τη σερβίρουν στις πιτσαριές του Σικάγο, ψημένη σε βαθύ στογγυλό ταψί. Με αφράτη λαχταριστή ζύμη χωρίς γλουτένη, vegan τυρί και καλυμμένη με σάλτσα ντομάτας,η Πίτσα Σικάγο deep dish style χωρίς γλουτένη  μια εμπειρία που δεν θέλετε να χάσετε.

Ξέρω γω. Ήταν το πρώτο φαγητό που έφαγα!!

Πίτσα Σικάγο deep dish style χωρίς γλουτένη

Θα χρειαστείτε

  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο ανακατεμένες με 6 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βιολογική μαγιά χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη

Είναι καλή ιδέα να ανακατέψετε το λιναρόσπορο μαζί με όλο το νερό σε αυτή τη συνταγή.  Ο Τζέικ που έφτιαξε τη συνταγή (εγώ ήμουν ο βοηθός!) βάζει νερό σε θερμοκρασία δωματίου στο μπλέντερ μαζί με το λιναρόσπορο και τα χτυπάει μέχρι να ζεσταθεί το νερό, να είναι χλιαρό όχι πολύ ζεστό! Με αυτή τη διαδικασία ο λιναρόσπορος ανακατεύεται πολύ καλά με το νερό, κάτι που βοηθάει τη ζύμη να δέσει ακόμα πιο καλά!

Μετά ρίξτε το μίγμα νερού-λιναρόσπορου σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε τη μαγιά μέσα. Ανακατέψτε με ένα γδάρτη ή ένα μίξερ χειρός, χτυπώντας στη μεσαία προς υψηλή ταχύτητα του μίξερ ή του χεριού σας(!), μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαγιά και να εμφανιστούν μικρές φούσκες στην επιφάνεια του μίγματος. Αφήστε το μίγμα να “σταθεί” για 5-10 λεπτά.

Όταν περάσουν αυτά τα λεπτά, αρχίστε πάλι να ανακατεύετε στη χαμηλή ένταση. Προσθέστε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη  και ανακατέψτε καλά. Τέλος ρίξτε μέσα στο μίγμα λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα! Μόλις το μίγμα είναι πλήρως ομοιογενές, καλύψτε το μπολ με μεμβράνη ή μια καθαρή πετσέτα και αφήστε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1-2 ώρες, δεν θα μετανιώσετε την αναμονή!

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 230° βαθμούς. Χρησιμοποιείστε ένα στρογγυλό βαθύ ταψί με διάμετρο γύρω στα 24 εκατοστά, κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση. Βουτυτώστε τον πάτω και τα τοιχώματα του ταψιού και βάλτε το ζυμάρι σας μέσα στο ταψί. Πιέστε το με τα χέρια σας να απλωθεί ομοιόμορφα, με τα τοιχώματα να είναι ελαφρώς υπερυψωμένα ώστε στη μέση να μπούν τα υλικά της πίτσας. Βάλτε γάντια ή βρέξτε ελαφρώς τα χέρια σας για να είναι πιο εύκολο να δουλέψετε με το ζυμάρι.

Ψήστε τη βάση της πίτσας στους 230° βαθμούς για 10-12 λεπτά,μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Δεν πειράζει αν φουσκώσει ελαφρώς στο κέντρο. Βγάλτε την βάση της πίτσας από το φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει λίγο και ετοιμαστείτε να φτιάξετε αυθεντική πίτσα Σικάγο!

Ξεκινάτε φτιάχνοντας μια στώση από όσο τριμμένο vegan τυρί θέλετε και απλώστε το παντού! Μετά προσθέστε πολλές ελιές, μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και πράσινες και κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια. Τέλος, περιχύστε την πίτσα με σάλτσα ντομάτας για πίτσα(πατήστε εδώ για τη συνταγή μας) να απλωθεί ομοιόμορφα παντού, και να καλυφθούν τα υπόλοιπα υλικά τελείως. Εμείς βάλαμε και λίγο τυρί από πάνω στη μέση  της πίτσας για ομορφιά και επιπλέον γεύση!

Ψήστε την πίτσα για12-15 λεπτά στους 230° βαθμούς αλλά προσέξτε μη σας πέσει το ταψί, είναι βαριά πίτσα!

Βγάλτε την από το φούρνο, περιμένετε λίγο και μετά σερβίρετε και απολαύστε!

Πίτσα Σικάγο deep dish style χωρίς γλουτένη

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2014

2 thoughts on “Πίτσα Σικάγο deep dish style χωρίς γλουτένη

  1. Με εντυπωσιάζουν οι κρίσιμες λεπτομέρειες που αναφέρετε. Πράγμα που δείχνει ότι τροφή που φτιάχνεται χωρίς μεράκι και αγάπη δεν είναι νόστιμη.

Drop us a line