Πιπεριές φλωρίνης ψητές με φέτα

Πιπεριές φλωρίνης ψητές με φέτα

Η μαμά μου πάντα προσπαθεί να βρει νέες συνταγές για να μας φτιάξει “γιατί τα έχετε σκυλοβαρεθεί αυτά που φτιάχνω, όλο τα ίδια και τα ίδια”, μην και υπάρχει εκατοστό χωρίς πιάτο πάνω στο τραπέζι και δεν ικανοποιηθεί το μάτι και ο ουρανίσκος. Όχι δεν γκρινιάζω, ειδικά τώρα που μένω μακριά και μαγειρεύω σχεδόν ό,τι τρώω, το έχω εκτιμήσει το χαρακτηριστικό αυτό της μανούλας στο μέγιστο! Στα πλαίσια αυτής της αναζήτησης της, την θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια που ήρθε στο σπίτι “mind blown” (έκπληκτη), γιατί η φίλη μας η Αργυρούλα έφτιαχνε ένα μεζεδάκι τόσο απλό και τόσο νόστιμο που της φάνηκε απίστευτο. Πιπεριές φλωρίνης ψητές που πάνω τους είχε βάλει φέτα και ρίγανη, τις έβαζε στο φούρνο ίσα να ζεσταθούν και να λιώσει το τυρί και έτοιμος ο μεζές όταν πλακώνουν επισκέπτες στα ξαφνικά!

Από τότε το απολαμβάνουμε πολύ συχνά το ορεκτικό αυτό, και πλέον το φτιάχνουμε στην vegan εκδοχή του, με την vegan φέτα μας που του ταιριάζει απίστευτα. Ευχαριστούμε λοιπόν την Αργυρούλα που μας έμαθε αυτή τη συνταγή και που είναι ένα αστέρι στη ζωή μας 🙂

Πιπεριές φλωρίνης ψητές με φέτα

Επίσης, η συνταγή αυτή είναι αφιερωμένη σε δύο από τις “γυναίκες μου” που έκαναν την παρατήρηση ότι πολλές από τις συνταγές μας είναι αρκετά πολύπλοκες και θα ήθελαν κάποιες πιο απλές συνταγές. Ελπίζω αυτή να είναι αρκετά απλή, αλλά και αρκετά νόστιμη!

Υλικά

  • Ψητές πιπεριές φλωρίνης
  • Vegan φέτα (πατήστε εδώ για τη συνταγή)
  • Αποξηραμένη ρίγανη για το σερβίρισμα

Αν δεν θέλετε να αγοράσετε ψητές πιπεριές φλωρίνης στο βάζο, να πώς να ψήσετε πιπεριές φλωρίνης ώστε να μαλακώσουν χωρίς να καούν: πλύντε τις πιπεριές και κόψτε τις κατά μήκος στα τέσσερα (χωρίς τα σποράκια και το κοτσάνι). Ψήστε τις στο γκρίλ μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν, και από τις δύο πλευρές. Αφήστε τις λίγο να κρυώσουν σε ένα μπολ καλυμμένο με μεμβράνη (ώστε να ιδρώσουν) και μετά αφαιρέστε τη φλούδα. Έτοιμες οι πιπεριές!

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 150° βαμούς.
  2. Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι απλώστε ελάχιστο ελαιόλαδο και από πάνω στρώστε τις πιπεριές φλωρίνης, με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.
  3. Από πάνω σε μπαλάκια βάλτε vegan φέτα.
  4. Βάλτε το ταψάκι στο φούρνο για λιγότερο από 10 λεπτά, ίσα να ζεσταθούν οι πιπεριές φλωρίνης.
  5. Σερβίρετε με ρίγανη από πάνω.

Όταν μου πετύχει η συνταγή για vegan φέτα που θα λιώνει στο φούρνο θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε, μέχρι τότε αρκούμαστε στα απλά 🙂

Πιπεριές φλωρίνης ψητές με φέτα

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2014

4 thoughts on “Πιπεριές φλωρίνης ψητές με φέτα

  1. ΑΠΛΟ ΑΛΛΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΟ ΜΕΖΕΔΑΚΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ …ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ.

Drop us a line