Σάντουιτς με κεφτεδάκια καρυδιών

Σάντουιτς με κεφτεδάκια από καρύδια Έχετε δεί τη σειρά “Φιλαράκια” ;Όπου έξι φίλοι μπλέκονται σε διάφορες ξεκαρδιστικές και πολύ ανθρώπινες καταστάσεις, μεταξύ των οποίων και ο Τζόι Τριμπιάνι, αμετανόητος καλοφαγάς και ερωτιάρης, με πραγματική αγάπη για το Meatball Marinara Subway, σε τέτοιο βαθμό που όταν το έχει μπροστά του δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στη συζήτηση μέχρι να το φάει! Τα ίδια και ο Τζέικ, ήταν το αγαπημένο του σάντουιτς σε μια άλλη ζωή, και τώρα χρησιμοποιώντας τον κιμά από καρύδια έφτιαξε κεφτεδάκια (!) και τα έβαλε στο σάντουιτς με κεφτεδάκια καρυδιών, με σάλτσα ντομάτας μαρινάρα. Θα ομολογήσω πως ζηλεύω αυτό το σάντουιτς, όταν  έρχεται στο προσκήνιο, κλέβει την παράσταση! Όχι αδίκως, αλλά όχι και να χάνουμε τους άντρες για ένα σάντουιτς.

Σάντουιτς με κεφτεδάκια από καρύδια Θα χρειαστείτε για 2 σάντουιτς

  • Ψωμί χωρίς γλουτένη

Στην Πάτρα το Botanica Bio-Market και στην Αθήνα το Bamboo Vegan έχουν φέρει ψωμί vegan και χωρίς γλουτένη  Schnitzer’s  το οποίο είναι ΠΑΡΑ πάρα πολύ ωραίο, μπαγκέτες άσπρες, μαύρες, φοκάτσιες χαμός. Όσοι έχουν πει το ψωμί ψωμάκι αδυνατώντας να βρούν ένα ψωμί χωρίς γλουτένη της προκοπής, θα καταλαβαίνουν τον ενθουσιασμό μου. Είναι τόσο όμορφο απλώς να αγοράζεις το ψωμί, να το ζεσταίνεις και να το απολαμβάνεις χωρίς να χρειαστεί να το φτιάξεις και αυτό! Μας έκανε τη ζωή εύκολη τελευταία, και πάρα πολύ νόστιμη 🙂 Αν δεν μπορείτε να το βρείτε, μπορείτε να φτιάξετε το ψωμί μας χωρίς γλουτένη από τη συνταγή μας, το οποίο είναι εξίσου καλό και μια ιδέα πιό αξιόπιστο. Διαλέγεις και παίρνεις!

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180° βαθμούς.   Όταν έχετε έτοιμο το ωμό κρέας από καρύδια, πλάστε το στις παλάμες σας και φτιάξτε κεφτεδάκια ίδιο μεγέθους. Είναι πολύ εντυπωσιακή αυτή η συνταγή του Τζέικ, τα κεφτεδάκια μένουν σε ένα κομμάτι, σαν κεφτεδάκια, και έχουν απίστευτη γεύση, του βγάζω το καπέλο και τα καταβροχθίζω σε κάθε ευκαιρία. Σάντουιτς με κεφτεδάκια από καρύδια

Σε ένα ελαφρά λαδωμένο μικρό πυρέξ τοποθετήστε τα κεφτεδάκια και βάλτε τα στο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά. Μετά από το ψήσιμο τα κεφτεδάκια θα έχουν δέσει. Καλύψτε τα με σάλτσα μαρινάρα, από πάνω ρίξτε vegan τριμμένο τυρί που να λιώνει, και βάλτε το πυρεξάκι στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά να λιώσει το τυρί.

Σάντουιτς με κεφτεδάκια από καρύδια

Έτοιμο! Στο ψωμί σας απλώστε λίγη σάλτσα μαρινάρα, από πάνω όσα κεφτεδάκια χωράνε-στριμώχτε τα!- και απολαύστε ζεστό. Καλή Όρεξη!

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2014

Drop us a line