Ωμοφαγικά δακτυλικά αποτυπώματα

Ωμοφαγικά δακτυλικά αποτυπώματα

Όχι πείτε μου πώς μεταφράζεται το thumbprints! Η αγγλική γλώσσα παραείναι ακριβής στην ορολογία κάποιες φορές (όπως το … fireplace) και ειλικρινά νιώθω χαμένη στη μετάφραση. Τα μπισκοτάκια αυτά ονομάζονται thumbprints γιατί κάνεις ένα μπαλάκι με τη ζύμη και πιέζεις με τον αντίχειρά σου στο κέντρο της, για να φτιάξεις μια λακουβίτσα για την σοκολάτα ή την καραμέλα, αφήνοντας και το αποτύπωμά σου ταυτόχρονα. Κανονικά ψήνονται, αλλά είπα να δοκιμάσω να φτιάξω την ωμοφαγική, με καραμέλα από χουρμάδες εκδοχή τους, στα πλαίσια του “θέλω κάτι γλυκό, με απλά υλικά και γρήγορα”. Εμένα μου άρεσαν, ελπίζω να αρέσουν και σε εσάς τα ωμοφαγικά δακτυλικά αποτυπώματα!

Ωμοφαγικά δακτυλικά αποτυπώματα

Υλικά που φτιάχνουν 30 …δακτυλικά αποτυπώματα

Για τη ζύμη:

  • 1 κούπα (160 γραμμάρια) χουρμάδες
  • 1 1/2 κούπα (180 γραμμάρια) αμύγδαλα ωμά
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 80 ml νερό

Για την καραμέλα από χουρμάδες:

(η ποσότητα βγαίνει περισσότερη από ό,τι χρειάζεται για τη συνταγή, οπότε αν το μπλέντερ σας μπορεί, χτυπήστε τα μισά υλικά)

  • 1 κούπα χουρμάδες (περίπου 160 γραμμάρια – 8 για βασιλικούς) χουρμάδες
  • 1/4 της κούπας (50 ml) σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου ή το γλυκαντικό της επιλογής σας
  • 1 κούπα (120 γραμμάρια) κάσιους ωμά
  • 80 ml νερό

Σημείωση: Η καραμέλα αυτή είναι προσαρμογή από την καραμέλα του Bamboo Vegan , που άμα βάλετε και το λάδι καρύδας βγαίνει υπέροχη και σκληραίνει ελαφρώς στο ψυγείο. Όμως δεν έβαλα, και βγήκε καλή, για όποιον δεν του αρέσει η καρύδα ή δεν θέλει.

Οδηγίες:

  1. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της καραμέλας μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και ομοιογενή. Αδειάζετε σε μπολάκι και βάζετε στην άκρη.
  2. Καθαρίζετε το μπλέντερ, και χτυπάτε μέσα τα υλικά της ζύμης, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής μάζα. Σε αντικολλητικό χαρτί αδειάζετε το μίγμα αυτό.
  3. Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια πλάθετε μικρά μπαλάκια, τα στήνετε σε ένα πιάτο και πατάτε ελαφρά στο κέντρο του καθενός με τον αντίχειρά σας, για να κάνετε μια λακουβίτσα.
  4. Στην λακουβίτσα βάλτε επαρκή ποσότητα καραμέλας, για ομορφιά χρησιμοποιήστε κορνέ ή ειδικό εργαλείο ζαχαροπλαστικής.
  5. Βάλτε τα στο ψυγείο και απολαύστε υπεύθυνα!

Έχουν αρκετούς χουρμάδες, για αυτό και θα δοκίμαζα και άλλες κρέμες για την γέμιση της λακουβίτσας για να καλύψω αυτούς που δεν σηκώνουν πολλούς χουρμάδες, πχ φυστικοβούτυρο ή μους σοκολάτας από αβοκάντο. Αλλά ο συνδυασμός σοκολάτας-καραμέλας με ξεπερνάει! Αν τα δοκιμάσετε, θα χαρώ να ακούσω τη γνώμη σας. 🙂

Ωμοφαγικά δακτυλικά αποτυπώματα

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2015

Drop us a line