Ωμοφαγική Μακαρονάδα Αλφρέντο

Ωμοφαγική Μακαρονάδα Αλφρέντο

Τρώς ωμοφαγικά αλλά σου έλειψε μια καλή μακαρονάδα; Εδώ είμαστε εμείς για σένα! Ωμοφαγική Μακαρονάδα Αλφρέντο, με μακαρόνια από κολοκυθάκια και καρότα και σούπερ κρεμώδη σάλτσα από κάσιους σκορδάτη. Πώς φτιάχνεις μακαρόνια από καρότα θα μου πείς.Είτε με τον αποφλοιωτή, είτε με το εργαλείο κοπής ζουλιέν(στη φωτογραφία), είτε με το μαντολίνο είτε με τον τρίφτη.Αλλά υπάρχει και ένα ειδικό μηχάνημα(spiralizer) που τα κάνει στα αλήθεια μακαρόνια! Ή μπορείς απλώς να τα κάνεις στον τρίφτη, τα έχουμε δοκιμάσει και με τους δύο τρόπους και είναι τέλεια!

Ωμοφαγική μακαρονάδα με μαριναρισμένο τόφου

Ή και αν δεν τρώς ωμοφαγικά, μπορείς για ελαφρύ βραδινό να δοκιμάσεις την σως Αλφρέντο με νουντλς από κολοκυθάκια και καρότα, με μαριναρισμένο τόφου στο φούρνο και παξιμαδάκια, γιατί όπως σωστά υπέδειξε μια κυρία που το δοκίμασε, οι μερίδες αυτές δεν φτάνουν για πολλούς. Όταν κάναμε την ωμοφαγία το σώμα μας είχε συνηθίσει σε μικρότερες ποσότητες τροφής, ίσως έπρεπε να το έχω λάβει υπόψιν στη συνταγή.

Ωμοφαγική Μακαρονάδα Αλφρέντο

19η ημέρα Ωμοφαγίας και συνεχίζουμε! Επίσκεψη στους γονείς και προσπάθησε να μη σου μυρίζουν τα μαγειρευτά! Είναι πιο εύκολο να είσαι στο χώρο σου όταν κάνεις Ωμοφαγία, γιατί ξεχνάς πως μοσχομυρίζει το τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι με το σκορδάκι. Και να μην αναφέρω που βγαίνεις έξω με φίλους και παραγγέλνεις σαλάτα και σου λέει ο σερβιτόρος μπροστά σε όλους “Μα καλά, σαλάτα για κυρίως;”! Το συνηθίζεις να είσαι ο περίεργος της παρέας, θέλει να αντισταθμίζεις την διαφορετικότητά σου με χιούμορ και χωρίς κομπλεξισμούς. (Και ίσως με περισσότερες ελληνικές λέξεις αλλά το μιλάω πολύ το αγγλικό τελευταία και μου έχει κολλήσει-σόρυ μαμά!) Ναι γλυκέ μου, σαλάτα θα πάρω! Ίσα ίσα, δεν ενοχλώ κανέναν, μόλις ήρθαν οι τυροκροκέτες όλοι ξεχάσανε τις σαλάτες, τις οποίες βόσκησα ανενόχλητα 🙂

Πίσω στο θέμα μας, για τα μακαρόνια θα χρειαστείτε,2 κολοκυθάκια και 2 καρότα μεσαίου μεγέθους, τα οποία σερβίρουν 2-3 άτομα(ωμοφάγους!).

Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά.

Υλικά για την σάλτσα Αλφρέντο (βγάζει 500 ml, περίπου 2 1/4 κούπες):

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά(προαιρετικά, την δοκίμασα και χωρίς και βγήκε πολύ καλή)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαίων
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • 2 κούπες κάσιους ωμά
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης(προαιρετικά, η παραδοσιακή alfredo sauce θέλει μια γλύκα, αλλά εμένα μου άρεσε και χωρίς το σιρόπι)
  • 1 κούπα νερό (προσθαφαιρέστε ανάλογα με το πόσο αραιή/πηκτή θέλετε την σάλτσα)

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ όπως το Vitamix ή το Thermo-mix  (από ότι διαβάζω όλες σας έχετε από ένα τέτοιο, γαμήλιο δώρο, ξεθάψτε το λοιπόν!) και χτυπήστε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια κρεμώδης σάλτσα. Αν χρησιμοποιήσετε μούλτι, πρώτα μουλιάστε τα κάσιους για μερικές ώρες. Βάλτε όση σάλτσα θέλετε πάνω στα “ζυμαρικά” σας, καλύψτε με μπόλικη Παρμεζάνα vegan και απολαύστε!

Ωμοφαγική Μακαρονάδα Αλφρέντο

Ποιός κάθεται να βράζει μακαρόνια…μέσα στις ζέστες ρίξτε το στην Ωμοφαγία!Οικονομική, αποτοξινωτική και από όσο μπορείτε να πείτε από τις συνταγές μας, άκρως απολαυστική!

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2014

2 thoughts on “Ωμοφαγική Μακαρονάδα Αλφρέντο

  1. Βρε παιδιά…. Τι έχω φτιάξει απο τις συνταγές σας και δεν έχω ξετρελαθεί! Η στήλη με τα ωμοφαγικά απίθανη! Μόλις δοκίμασα fetuccini alfredo και πραγματικά δεν έχω λόγια. Συγχαρητήρια!!!

Drop us a line