Μίγμα ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων και σπόρων

Μίγμα ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων και σπόρωνΣτα αγγλικά το λένε Trail Mix, το μίγμα του μονοπατιού (!), γιατί είναι το πιο συνηθισμένο σνακ για ορειβάτες και πεζοπόρους. Είναι και το πιο συνηθισμένο σνακ για μένα όταν ορειβατώ στα μονοπάτια της Φυσικής και πεζοπορώ σε σκονισμένες αίθουσες, γιατί το μίγμα ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων και σπόρων περιέχει πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά. Πρωτείνες, Ασβέστιο, Βιταμίνες ,Σίδηρος και άλλα μέταλλα περιέχονται στα αμύγδαλα, τα κάσιους, τα αποξηραμένα φρούτα και τους κολοκυθόσπορους του μίγματος αυτού, και βοηθάνε στο να λαμβάνεις “τσιμπολογώντας” πολλά θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι μέσα από ένα vegan, χωρίς γλουτένη σνακ.

Μίγμα ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων και σπόρων

Μαζί με αρκετές θερμίδες-με κατέστρεψες άτιμη Παυλίνα και σκέφτομαι κι εγώ “θερμιδικά”! Είναι η 16η μέρα Ωμοφαγίας και έχω χάσει 4 κιλά. Χωρίς γυμναστική. Έχουμε ξεκινήσει πάλι να τρέχουμε,τρείς φορές την εβδομάδα. Η γιόγκα δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει γιατί ο Τζέικ χαζογελάει με τις στάσεις της γιόγκα και δεν συγκεντρωνόμαστε. Πάντως σε συνδυασμό με τα smoothie, τις σαλάτες και τα φρούτα νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο!

Μίγμα ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων και σπόρων

Ελπίζω δηλαδή γιατί έρχεται καλοκαίρι, το βλέπω, αμέσως μετά τις ανοιξιάτικες μπόρες, και όλοι θέλουμε να χάσουμε κιλά. Όσον αφορά τα επίπεδα ενεργητικότητάς μου, ευτυχώς και δυστυχώς μετά από μια εβδομάδα ξενυχτιών, γλεντιών και ταξιδιών, έχουν πέσει σε μια ήρεμη αποφασιστικότητα. Ευτυχώς γιατί δεν χοροπηδάω πια στα ταβάνια, και ακόμα είμαι το πιο γρήγορο πιστόλι της δύσης, της ανατολής καιιιι του νότου όταν κρατάω σημειώσεις στην τάξη και ο καθηγητής μιλάει πιο γρήγορα από ότι μπορεί να πάρει ανάσα. Δυστυχώς γιατί η φίλη ωμοφάγος Νατάσσα είπε ότι η ένεση ενέργειας περνάει! Είδομεν 🙂

Για το μίγμα ξηρών καρπών(φτιάχνει 5 κούπες)

  • 1 κούπα ωμά κάσιους
  • 1/4 της κούπας ωμοί ηλιόσποροι
  • 1/4 της κούπας ωμοί κολοκυθόσποροι
  • 1 cup ωμά αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές της σούπας γκότζι μπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα βύσιννα
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα κράνμπερις
  • 1/4 αποξηραμένα μύρτιλα (blueberries)
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα σμέουρα (raspberries)
  • 1/2 κούπα ωμά πεκάνς
  • 1/2 κούπα σταφίδες

Βάλτε όλα τα υλικά σε μια σακούλα με ζίπ (που σφραγίζει κάπως) και ανακατέψτε καλά, μη κουτάλι ή κλείνοντας τη σακούλα και κουνώντας τη! Εμένα μου αρέσει να βάζω και λίγη παρμεζάνα αλλά αυτό έχει να κάνει με το προσωπικό σας γούστο.

Τα αποξηραμένα φρούτα και τα γκότζι μπέρις τα βρίσκουμε στην Αθήνα στον Πιπερόμυλο και στην Πάτρα στο Βάλσαμο. Κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους αλλά και όλα τα υπόλοιπα υλικά τα βρίσκετε και στο Botanica στην Πάτρα. Αν ξέρετε μαγαζιά στον τόπο κατοικία σας που έχουν αυτά τα προιόντα, αφήστε μας σχόλιο ώστε να μπορούν όλοι εύκολα να τα βρούν.

Μίγμα ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων και σπόρων

 

Καλό τσιμπολόγημα!

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2014

8 thoughts on “Μίγμα ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων και σπόρων

  1. Α τι καλά! Αν και εγώ είμαι σε αυστηρή δίαιτα και πρέπει να προσέχω με τους ξηρούς καρπούς (ουσιαστικά να τρώω λιγότερους, αλλά πως να αντισταθείς!) θα φτιάξω τέτοια στη μάνα μου που προσπαθεί να κόψει το τσιγάρο και θέλει όλο κάτι να μασουλάει! Και είναι πολύ καλύτερο το συγκεκριμένο από το αντίστοιχο “κοκτέιλ” που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ γιατί είναι τίγκα στο αλάτι και στην τελική δεν έχει τα αποξηραμένα φρούτα που κάνουν απίστευτη αντίθεση! Συμβουλή! Χωρίστε τα αμέσως σε μερίδες και κλείστε τα γιατί αλλιώς το τσιμπολόγημα δε σταματάει με τίποτα.

    1. Ναι είναι πολύ καλή ιδέα για να έχει κάτι μαζί σου στη δουλειά! Μάλιστα εγώ προσθέτω τέτοια μίγματα και στις σαλάτες μου! Μαρούλι και κράνμπερι, άπαιχτο.

    2. Είναι καλή ιδέα για το μασούλημα, και οι θερμίδες που λαμβάνεις από αυτό πολύ καλύτερες από ένα μπέργκερ. Καλή η ιδέα με τις μερίδες, να είναι έτοιμες για αναχώρηση!

  2. Είναι σαν μπικ μπαγκ βιταμινών!!! :)Λευκωσία μπορείς σίγουρα να τα βρεις στο κατάστημα Αιθέριο!

  3. Τα αποξηραμένα βύσιννα, κράνμπερις, blueberries και σμέουρα δεν περιέχουν ζάχαρη; Γιατί την έχω κόψει τελείως και όπου ρωτώ μου λένε ότι είναι με ζάχαρη.

    1. Έχουν τα φυσικά τους σάκχαρα, και μάλιστα είναι σε μεγάλη συγκέντρωση επειδή είναι αποξηραμένα, όμως σε κάποια μαγαζιά βρίσκεις αποξηραμένα τέτοια φρούτα χωρίς πρόσθετη ζάχαρη.

Drop us a line