Σάλτσα σοκολάτας που στερεοποιείται πάνω από το παγωτό

Σάλτσα σοκολάτας που στερεοποιείται πάνω από το παγωτό

Μήπως παραείναι λεπτομερής ο τίτλος; Μα…φταίω;Δεν φταίω! Αφού όντως έφτιαξα σάλτσα σοκολάτας που στερεοποιείται πάνω από το παγωτό!Όπως το σερβίρουν στα μαγαζιά και το κοιτάς και κάνεις ωωωω! Και να γράψω ότι σκληραίνει η σοκολάτα αποκλείεται, αλλά με τη μαγική αυτή σάλτσα μπορείς να φτιάξεις αυτό που λένε οι Αμερικάνοι Magic Shell, vegan και χωρίς γλουτένη.

Σάλτσα σοκολάτας που στερεοποιείται πάνω από το παγωτό

Η βασική συνταγή έχει ακριβώς δύο υλικά, σοκολάτα τύπου κουβερτούρα και λάδι καρύδας! Λάδι καρύδας βρίσκετε σε καταστήματα με βιολογικά είδη, έχουμε απαριθμήσει διάφορα στην σελίδα μας Που τα βρίσκεις.

Αν έχετε αγοράσει ποτέ λάδι καρύδας θα έχετε παρατηρήσει πως τώρα το καλοκαίρι είναι σε υγρή μορφή, ενώ το χειμώνα στερεοποιείται. Ε, ακριβώς αυτή του την ιδιότητα εκμεταλλευόμαστε για να φτιάξουμε σάλτσα σοκολάτας που όταν έρθει σε επαφή με το παγωτό, το πολύ 30 δευτερόλεπτα, θα πήξει και θα γίνει ένα άκρως απολαυστικό,vegan,gluten free και ασφαλές κράνος σοκολάτας για το παγωτό μας 🙂

Υλικά

  • 1 1/2 κούπες κουβερτούρα σε σταγόνες ή τριμμένη ή σε κομμάτια (προσοχή στη σοκολάτα που θα πάρετε, να μην έχει γλουτένη ή γάλα)
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα ρυζιού (προαιρετικά, βρήκα ότι κάνει την σάλτσα πιο ρευστή)

Μπορείτε να προσθέσετε και αλάτι, ζάχαρη,κρέμα ή ό,τι άλλο σκεφτείτε, οι επιλογές είναι αναρίθμητες!

  1. Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το λάδι καρύδας(και ό,τι άλλα υλικά επιλέξετε),ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει μια ομοιογενής σάλτσα. Προσέχετε πάρα πολύ να μην καεί η σάλτσα (κρίμα είναι) και, ακόμα πιο σημαντικό, να μην πέσει καθόλου νερό μέσα. Από πείρας μιλάω, χαλάει τη σάλτσα, σταματάει την ομογενοποίηση, φέρνει την καταστροφή!
  2. Πέρα από την καταστροφολογία, είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις την σάλτσα. Όταν το μίγμα έχει ομογενοποιηθεί πλήρως, σερβίρετε το παγωτό. Από πάνω ρίξτε όση σάλτσα επιθυμείτε και περιμένετε περίπου 10-30 δευτερόλεπτα να στερεοποιηθεί. Έτοιμο!

Σάλτσα σοκολάτας που στερεοποιείται πάνω από το παγωτό

Διατηρήστε τη σάλτσα σε αεροστεγές δοχείο ή σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο και όταν θέλετε να την ξαναχρησιμοποιήσετε πρέπει να την ξαναλιώσετε σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων. Α, και πλύντε γρήγορα τα σκεύη, αλλιώς θα βγάζετε σοκολάτα με την αξίνα!(Ή απλώς ξαναζεσταίνοντάς τα.)

Η συνταγή είναι πολύ δημοφιλής στο Ίντερνετ, εγώ την είδα από αυτό το site.

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2014

Drop us a line