Πίτσα Αλφρέντο με κοτόπουλο και σπανάκι

Πίτσα Αλφρέντο με κοτόπουλο και σπανάκιΠοιός θα το φανταζόταν σπανάκι σε πίτσα; Κι όμως του πάει τέλεια με το κοτόπουλο από τόφου και την ντοματούλα και κυρίως με την σάλτσα αλφρέντο! Εγώ ομολογουμένως πίτσα χωρίς σάλτσα ντομάτας δεν είχα ξαναδεί πριν αρχίζει να τις φτιάχνει ο Τζέικ, αλλά τις λατρεύω, δίνουν μια γεύση στην πίτσα που δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Πίτσα Αλφρέντο με κοτόπουλο και σπανάκι, άσχετη με τις γιορτινές μέρες αλλά πάντα είναι ιδανική περίσταση για πίτσα!

Πρώτα βεβαίως βεβαίως θα χρειαστείτε να φτιάξετε τη βάση της πίτσας (πατήστε εδώ για την συνταγή μας για εύκολη ζύμη πίτσας).Μετά φτιάξτε το μαγικό της συνταγής,  μίγμα βουτύρου με σκόρδο που θα δώσει ιταλικό αέρα στην πίτσα!Θα χρειαστείτε:

    • 3 κουταλιές της σούπας βιολογικό βούτυρο για χορτοφάγους
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Βάλτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μέσα βάλτε το βούτυρο και μόλις αρχίζει να λιώνει βάλτε μέσα και το σκόρδο και το αλάτι. Ανακατέψτε συχνά ώστε να μην καεί το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο τσιγαριστεί και μυρίσει αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το υγρό μίγμα πάνω από την προ-ψημένη βάση της πίτσας, να απλωθεί παντού. Αφήστε την βάση στην άκρη για να φτιάξετε το κοτόπουλο από τοόφου.

Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστεί να φτιάξετε τηγανητό ιταλικό κοτόπουλο από τόφου(πατήστε εδώ για τη συνταγή),  μόνο με 200 γραμμάρια τόφου (1 1/2 κούπες) και κρατώντας ίδια την ποσότητα των υπόλοιπων υλικών. Τόσο θα χρειαστείτε για την πίτσα.

Και τελευταία θα χρειαστεί να φτιάξετε την σάλτα αλφρέντο που θα είναι η σάλτσα της πίτσας σας. Τα υλικά για την σάλτσα είναι τα εξής:

 

  • 3 κουταλιές της σούπας βιολογικό βούτυρο για χορτοφάγους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κούπες (400 ml) κρέμα αμυγδάλου(πατήστε εδώ για τη συνταγή μας για σπιτική κρέμα αμυγδάλου)
  • 1 κούπα τριμμένη vegan μοτσαρέλα
  • 6 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
  • μια σταλιά τριμμένο πιπέρι

Βάλτε ένα μέτριο κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά. Μέσα βάλτε το λάδι και το βούτυρο. Όταν αρχίζει να λιώνει το βούτυρο, προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε το για 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσει. Μετά προσθέστε την κρέμα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε. Δυναμώστε λίγο τη φωτιά ώστε να πάρει μια βράση η σάλτσα. Μόλις γίνει αυτό χαμηλώστε πάλι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τη διατροφική μαγιά. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί η διατροφική μαγιά και τέλος προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να γίνει ομοιογενής η σάλτσα. Έτοιμη!

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160° βαθμούς.
Κόψτε μια μέτρια ντομάτα σε κυβάκια Κόψτε 1/2 κούπα σπανάκι σε μικρά κομμάτια.Τέλος περιχύστε την βάση με σάλτσα αλφρέντο και προσθέστε το σπανάκι και από πάνω τα κυβάκια ντομάτας. Από πάνω τα κυβάκια κοτόπουλου και καλύψτε με τριμμένο τυρί και λίγο σπανάκι για ομορφιά.Ψήστε στους 160° βαθμούς για 12-15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσουν τα χερούλια της πίτσας!

Όταν ψηθεί η πίτσα ρίξτε από πάνω λίγο θυμάρι και είστε έτοιμοι να απολαύσετε!!

Πίτσα Αλφρέντο με κοτόπουλο και σπανάκι

Drop us a line