Πίτσα από πατάτα

Πίτσα με βάση πατάτας χωρίς γλουτένη

Θέλεις πίτσα στα γρήγορα αλλά βαριέσαι να φτιάξεις ολόκληρη ζύμη;(Μαζί σου).

Τι θα έλεγες να βράσεις πατάτες,να τις λιώσεις με το πιρούνι και από πάνω να βάλεις τυρί,μανιτάρια,πιπεριές και ελιές; Βγαίνει πολύ καλή και είναι τόσο εύκολη! Πίτσα από πατάτα, vegan, νηστίσιμη και χωρίς γλουτένη.

Θα χρειαστείτε

Για τη βάση της πίτσας

  • 3 μεσαίες προς μεγάλες πατάτες
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο για χορτοφάγους
  • 1 κουταλάκι  του γλυκού αλάτι
  • πιπέρι

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160° βαθμούς. Πλύντε και ξεφλουδίστε τις πατάτες, κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια και βράστε τις για 30-40 λεπτά να μαλακώσουν. Έπειτα βάλτε τις σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και λιώστε τις με ένα πιρούνι. Σε μια ταρτιέρα καλυμμένη με χαρτί ψησίματος απλώστε την βάση ,προσοχή να μην είναι πολύ λεπτή!

Ψήστε την βάση για 10 λεπτά ώστε να ψηθεί ο πουρές.

Όταν το γίνει κάπως πιο συμπαγής και ανθεκτικός, βγάλτε τον από το φούρνο και απλώστε πάνω του την σάλτσα ντομάτας για πίτσα(πατήστε εδώ για τη συνταγή μας), όχι πάρα πολλή όμως! Να καλύπτεται η βάση. Τέλος βάλτε ότι τραβάει η όρεξη σας, μανιτάρια,πιπεριές, ελιές αλλά κυρίως τυρί! Εμείς χρησιμοποιούμε το τυρί Violife της Βιοτρός, που είναι vegan και χωρίς γλουτένη και λιώνει και έχει τέλεια γεύση! Επιτέλους ένα ελληνικό τυρί,δεν χρειάζεται πια να περιμένουμε από την Αγγλία και την Αμερική 🙂

Ψήστε την πίτσα σας στους 160° βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί!

Πίτσα με βάση από πατάτα χωρίς γλουτένη

Σερβίρεται ζεστή και τρώγεται με το πιρούνι, είναι στο κάτω κάτω της γραφής πουρές!

(Σημείωση: Όταν βάζουμε την πατάτα στο ψυγείο, “ζαχαρώνει” και παίρνει μια ιδιαίτερη γεύση, προς ενημέρωση του κοινού 🙂 )

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2014

Drop us a line