Πιατέλα για πάρτυ με τυριά Viofree της Βιοτρός

Πιατέλα με vegan τυριάΠρόσφατα επικοινώνησε μαζί μας η εταιρεία Βιοτρός, για να μας ενημερώσει για τη νέα τους σειρά vegan τυριών σε φέτες, χωρίς συντηρητικά. Ήδη χρησιμοποιούσαμε τα τυριά της εταιρείας αυτής, όπως και οι περισσότεροι Vegan στην Ελλάδα, και μάλιστα στο blog μας οι περισσότερες συνταγές μας με λιωμένο τυρί, είναι με τυριά Viofree, όπως η μακαρονάδα αλφρέντο με κοτόπουλο vegan, η πίτσα με λουκάνικο από καρύδια, και πολλές άλλες. Αλλά παρατηρήσαμε ότι το τυρί σε φέτες χωρίς συντηρητικά έχει καλύτερη γεύση, καθώς κάναμε την άμεση σύγκριση με το τυρί σε φέτες που είχαμε στο σπίτι 🙂 Ειδικά αυτό με τις ελιές…θεικό!

Πιατέλα με vegan τυριά
Στο προσκήνιο το Viofree creamy καυτερές πιπεριές και στο παρασκήνιο στα αριστερά είναι πετιμέζι από σταφύλι μαμά, όχι κρασί

Η εταιρεία μας έστειλε ένα βουνό από δείγματα των τυριών της, μαζί με μια πρόκληση: Πόσες δημιουργικές, πρωτότυπες και όμορφες συνταγές μπορείτε να φτιάξετε με τα τυριά μας; Πόσο μας αρέσουν οι προκλήσεις! 🙂 Έχουμε πολλές συνταγές κατά νου, τις οποίες θα δημοσιεύσουμε άμεσα, αλλά για αρχή δεν αντέξαμε να μην δοκιμάσουμε όλα τα τυριά φέτες και αυτά για άλειμμα! Βρήκαμε τους καλύτερους συνδυασμούς και φτιάξαμε μια πιατέλα για πάρτυ με τυριά Viofree της Βιοτρός, για να μπορείς να σερβίρεις κάτι γρήγορο και νόστιμο όταν έρχονται φίλοι στο σπίτι, ένα θέμα που μας βασάνιζε πολύ!

Τοποθετείς πάνω σε κρακεράκια χωρίς γλουτένη μια φέτα vegan τυριού, από πάνω μαριναρισμένη μελιτζάνα στο γκριλ και ολοκληρώνεις με το κατάλληλο τυρί για άλειμμα. Ευπαρουσίαστο, γρήγορο, κατάλληλο για πάρτυ finger food που δε χρειάζετα πιάτα και πιατάκια!

Βουνό από τυριά.Ναι!!

Εμείς φτιάξαμε 20 κρακεράκια και χρησιμοποιήσαμε 1 μελιτζάνα, 10 φέτες διαφόρων γεύσεων τυρί και 1 κουταλιά του γλυκού τυρί για άλειμμα σε κάθε κρακεράκι. Προσαρμόστε για τον αριθμό των καλεσμένων σας και τις ορέξεις τους.

Για την μαριναρισμένη μελιτζάνα που πέρασε από το γκριλ θα χρειαστείτε:

  • 1 μελιτζάνα μετρίου προς μεγάλου μεγέθους, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες, με τον μαντολίνο γίνονται ίδιου πάχους

Για τη μαρινάδα:

  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο, ή αρκετό για να καλύψει τις φέτες μελιτζάνας
  • 1 κουταλιά της σούπας vegan gluten free Worcester sauce(την βρίσκετε σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα, όπως το Botanica στην Πάτρα και το Bamboo Vegan στην Αθήνα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλακι του γλυκού κύμινο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  1. Σε ένα  μπολ συνδυάστε τα υλικά της μαρινάρας και ανακατέψτε.
  2. Μέσα στο μπολ ξαπλώστε τις φέτες μελιτζάνας, φροντίστε να καλύπτονται οι φέτες από μαρινάρα. Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 1-3 ώρες (όσο πιο πολλές ώρες αφήσετε τη μελιτζάνα στη μαρινάρα, τόσο καλύτερα θα απορροφήσει τις γεύσεις).
  3. Κατόπιν αφαιρέστε τις φέτες μελιτζάνας από το ψυγείο και αφήστε τις πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι.
  4. Σε προθερμασμένο φούρνο βάλτε τις φέτες μελιτζάνας στο γκριλ, για 3-5 λεπτά, χωρίς να καούν!

πιατέλα με vegan τυριά

Οι συνδυασμοί που μας άρεσαν για τα τυριά είναι οι εξής:

τυρί σε φέτες ελαιόλαδο  –  Viofree creamy μυρωδικά        

τυρί σε φέτες cheddar –  viofree creamy καυτερές πιπεριές

τυρί σε φέτες ελιά  –  Viofree creamy ντομάτα και βασιλικός

τυρί σε φέτες μανιτάρια  –  Viofree creamy τύπου τζατζίκι

τυρί σε φέτες καυτερές πιπεριές  – Viofree creamy μυρωδικά

Για τη συναρμολόγηση λοιπόν, κόβεις την κάθε φέτα τυριού σε δύο ίσα μέρη, ανάλογα και με το σχήμα του κράκερ, και ομοίως κόβεις τη φέτα της μελιτζάνας. Πάνω από το κράκερ βάζεις την φέτα τυριού, από πάνω την φέτα μελιτζάνας και από πάνω το αντίστοιχο άλειμμα τυριού.

Τα τυριά αυτά μπορείτε να δείτε στη σελίδα της Viofree στο facebook που να τα αγοράσετε, στις φωτογραφίες έχει πλήρη λίστα με τα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Πείτε μας εσείς που μας διαβάζετε, όταν έχετε καλεσμένους στο σπίτι, τι μεζεδάκια τους κερνάτε;

Πιατέλα με vegan τυριά

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2014

Drop us a line