Φθινόπωρο στην Νέα Υόρκη

φθινοπωρινή τούρτα

Κι ενώ έξω κάνει πολικό ψύχος (τουλάχιστον για μένα, κάτι τύποι που έχουν συνηθίσει σε 2 μέτρα χιόνι βάζουνε τα γέλια με εμάς τους κρυουλιάρηδες Νοτίους), η τουρτίτσα αυτή φτιάχτηκε φθινόπωρο και κλείνει μέσα της όλες τις γεύσεις και τα αρώματα της εποχής.

Ένα γλυκάκι εξ αποστάσεως για την γιορτή του πατέρα μου 🙂 Φθινόπωρο στην Νέα Υόρκη που τραγουδάει και η Billie Holiday με τόση γλύκα!

Θα χρειαστείτε

Για την κρέμα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150° βαθμούς.

Για την βάση

  • 1/4 κούπα ωμά ανάλατα αμύγδαλα
  • 1/4 κούπα αλατισμένα φυστίκια
  • 1 1/2 κούπα ωμά κάσιους
  • 6 χουρμάδες χωρίς τον πυρήνα τους
  • 1/4 κούπας σιρόπι αγαύης

Προσθέστε τα υλικά με τη σειρά που τα γράψαμε στον κάδο ενός δυνατού μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώστε το μίγμα σε ένα ταψί φούρνου (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα πυρέξ 27×18 εκατοστά), και ψήστε την βάση στους 150° βαθμούς για 5-7 λεπτά. Όταν την βγάλετε από το φούρνο, με ένα απορροφητικό φύλλο χαρτί κουζίνας επιχειρήστε να αφαιρέσετε την υγρασία που ήρθε στην επιφάνεια.Ξαναβάλτε τη στο φούρνο στους 100° βαθμούς για άλλα 15 λεπτά περίπου  Η βάση όσο κρυώνει θα γίνεται και πιο στερεή,μην την παραψήσετε 🙂

Αφήστε την βάση να κρυώσει και να στερεοποιηθεί και όταν συμβεί αυτό, καλύψτε την με την κρέμα φουντουκιού και κανέλλας! Μπορείτε να φτιάξετε διπλάσια δόση, ώστε να είναι γενναιόδωρη η τούρτα.

Ο συνδυασμός φουντούκι με κανέλλα είναι απροσδόκητα ζεστός και απολαυστικός, μαζί με την βάση φτιάχνουν μια πολύ γευστική πρόταση.Καλή όρεξη!

φθινοπωρινή τούρτα χωρίς γλουτένη

 

 

 

Drop us a line