Πίτσα με Buffalo Τόφου

πίτσα με buffalo τόφου

Είναι τρελοί αυτοί οι…Αμερικάνοι. -“Εμείς έχουμε πάρει την πίτσα και την έχουμε φτάσει σε άλλα επίπεδα” περηφανεύεται ο Τζέικ. Και καλά κάνει! Ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε σε πίτσα.. το έχουν!! Σήμερα παρουσιάζουμε την πίτσα με Buffalo Τόφου, vegan και χωρίς γλουτένη, πίτσα καυτερή, πίτσα πικάντικη και διαφορετική, για τους τολμηρούς και πρωτοπόρους!

πίτσα με buffalo τόφου

 

Πρώτα πρέπει να φτιάξετε την βάση της πίτσας. Νομίζω ότι ο Τζέικ αν μπορούσε θα έτρωγε κάθε μέρα πίτσα. Το μόνο που τον συγκρατούσε ήταν ότι το να φτιάξει τη βάση της πίτσας ήταν κάπως χρονοβόρο, αλλά με την εύκολη ζύμη δεν τον συγκρατεί τίποτα! Είμαι πολύ εντυπωσιασμένη με αυτή τη ζύμη, είναι αφράτη, γευστική και μαλακή και κυρίως μπορείς να σηκώσεις ολόκληρο το κομμάτι της πίτσας και να μην σου πέσει και διαλυθεί στο δρόμο! Με τρία υλικά! Άντε και λίγο αλάτι και ζάχαρη 🙂 Πατήστε εδώ για τη συνταγή μας για εύκολη ζύμη για πίτσα.

Μετά φτιάξτε της σως buffalo, η οποία θα είναι η σάλτσα της πίτσας.

Και θα χρειαστείτε και…ντρέσινγκ από ράντσο(πατήστε εδώ να δείτε τι είναι αυτό!)

Για το τόφου για την πίτσα θα χρειαστείτε:

  • 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό χορτοφαγικό βούτυρο βιγκαν πίτσα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλάκια της σούπας καυτερή σως από πιπεριές
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • λίγο πιπέρι
  • Αποξηραμένη ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια (1 1/2 κούπες ) τυρί τόφου κομμένο σε κυβάκια

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε λίγο λάδι και το βούτυρο. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο αρχίζει να λιώνει βάλτε μέσα το σκόρο και την hot sauce. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο. Βάλτε τα κυβάκια από τόφου μέσα στο τηγάνι, μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τα κυβάκια να ψηθούν και να απορροφήσουν τις γεύσεις για 5-7 λεπτά και μετά με μια σπάτουλα ή λαβίδες(κουζίνας) γυρίστε τα κυβάκια να ψηθούν και από μια άλλη τους πλευρά για άλλα 5-7 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε λίγη ρίγανη πάνω από τα κυβάκια και αφήστε τα στην άκρη προς το παρόν.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160° βαθμούς.

Τώρα απλώστε όση σως buffalo αντέχετε πάνω από τη βάση της πίτσας που έχετε προ-ψήσει. Μετά προσθέστε τριμμένο vegan τυρί, τα κυβάκια του τόφου, λίγη ακόμα σως buffalo και από πάνω το ντρέσινγκ από ράντσο! Καλύψτε με τριμμένο vegan τυρί και έτοιμη η πίτσα!

Ψήστε στους 160° για 12-15 λεπτά και σερβίρετε με λίγη ρίγανη από πάνω και απολαύστε 🙂

πίτσα με buffalo τόφου

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2015

Drop us a line